23948sdkhjf

Jernbanedirektoratet vil utsette InterCity

Bane NOR trosser protester og foreslår utsettelse av dobbeltsporet jernbane for de østlige byene.

I februar i år skrev en rekke publikasjoner som NRK og Aftenposten at Bane NOR ønsket å trosse Stortingets vedtak og utsette utbygging av Intercity, dobbeltsporet jernbane og raskere reisetid på østlandet, med flere år. I dag bekrefter selskapet ovenfor VG at dette faktisk er planen.

På tross av protester fra distriktene har avgjørelsen blitt tatt, og etter det Building Supply erfarer har ingen vesentlige forandringer blitt gjort i fremdriftsplanen.

– Med de rammene som ligger til grunn for handlingsprogrammet, har vi ikke sett noen mulighet til å fremskynde Intercity fra det som lå i høringsutkastet, sier kommunikasjonssjef Svein Horrisland i Jernbanedirektoratet til VG.

Konklusjonen fra Bane NOR er at planene Stortinget vedtok om at den dobbeltsporede jernbanen mellom Østlandets sentrale byer ikke var realistisk å kunne gjennomføre innen 2024, og foreslår nå å ut sette dobbeltsporet til Hamar med to år, Fredrikstad med tre år og Hønefoss med fire år.

Når avgjørelsen til Jernbanedirektoratet nå skal inn til Samferdselsdepartementet og regjeringen for en endelig beslutning, er det ikke ventet noen endringer i dommen som er gitt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109