23948sdkhjf

KLP kjøper Barcode-kjeller for 829 millioner

KLP Eiendom har inngått avtale om kjøp med OSU, og tar over selskapet Barcode Basement AS. Prisen ligger på 829 millioner kroner.

Barcode Basement AS eier over 30% av kjellerområdet under Oslos Barcode-rekke, som består av en rekke ulike arealer brukerne av Barcode-byggene benytter seg av.

Dette melder selskapene i en pressemelding onsdag.

– Vi er glade for å komme i mål med OSU om kjøp av Barcode Basement. Eiendommen er komplisert på grunn av mange kommersielle, tekniske og juridiske grensesnitt, men etter en grundig prosess føler vi oss trygge på objektet vi skal overta, skriver administrerende direktør Gunnar Gjørtz i KLP Eiendom i meldingen.

Det totale arealet for Barcode-kjelleren ligger på omtrent 70.500 kvadratmeter, hvor Barcode Basement AS eier rundt 24.000 av disse utleiebare og inntektsgivende arealene. Dette inkluderer parkering, lager og fellesarealer som leietakere og gårdeiere i byggene kan leie.

Øvrig areal i kjelleren er enten eid eller kontrollert gjennom evigvarende bruksretter av eiendomsbesitterene i Barcode-rekken, presiserer pressemeldingen.

Ved overtakelse regnes brutto årlig leieinntekt til å være på 42,2 millioner kroner.

– Vi mener dette er en god investering. Vi er fornøyde med å bli eier av kjelleren under KLPs hovedkontor og resten av Barcode, sier Gjørtz.

Selskapene påpeker at Bjørvika-utbyggingen er det største byutviklingsprosjektet i Norge noensinne. Når alt står ferdig, kommer omtrent 20.000 mennesker til å jobbe her, og cirka 10.000 mennesker vil bo i Bjørvika fordelt på 5.000 boliger.

– Vår oppgave er å utvikle attraktive produkter i Bjørvika, som vi selger når vi får en akseptabel pris for dem. Da KLP Eiendom ga oss tilbud på Barcode Basement, valgte vi å selge også dette arealet. Mye av midlene vi får inn for salget vil bli re-investert i å utvikle og ferdigstille de andre attraktive prosjektene vi arbeider med i Bjørvika, avslutter administrerende direktør Rolf Thorsen i Oslo S Utvikling.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078