23948sdkhjf

Bonava bygger ny bydel i Bergen

Planlegger å bygge 650 leiligheter på Minde.

Bonava har nettopp kjøpt den 13.000 kvadratmeter store nabotomten til Bergensmeieriet på Minde, som boligutvikleren kjøpte opp i september i fjor. På den nye tomten skal det etter planen oppføres 350 leiligheter.

Disse skal, sammen med 300 boligene i Minde Allé som allerede er planlagt, stå for en ny bydel med opp mot 2000 innbyggere, i følge en pressemelding sendt ut av selskapet. 

Bonava planlegger et stort sammenhengende område, med gode innkjøpsmuligheter og to bybanestopp innen gangavstand, heter det i meldingen. 

Selger av tomten er FAV Gruppen. 

– Det var viktig for oss å finne en boligutbygger som delte vår og Bergen kommunes fremsyn for området. Mindebyen er et av de mest ambisiøse byutviklingsgrepene i Bergen, og Bonava sin krystallklare visjon med fokus på trivsel og glede i nabolagene gjør oss trygg på at deres konsept vil skape gode rom for mennesker og få flere positive ringvirkninger for byen, uttaler administrerende direktør i FAV, Haakon Jard Veidung.

– Kjøpet er en del av vår strategi om å vokse i Bergen, og med kjøpet av FAV-tomten har vi lagt 1.300 boliger i porteføljen de siste 18 månedene, skriver administrerende direktør i Bonava Norge og Danmark, Torben Modvig i pressemeldingen.

– Minde har en rekke kvaliteter i form av god infrastruktur, innkjøpsmuligheter, gode skoler og barnehager, og så er det tett på sentrum og en rekke arbeidsplasser. Dette er alle viktige forutsetninger for å skape et attraktivt nabolag – som er Bonavas overordnede visjon, legger han til.

I samtale med Building Supply forteller Bonava at de forventer at de første delene av prosjektet vil være ute på markedet tidlig 2020. TINE skal etter planen flytte inn i deres nye fasiliteter i 2020, og Bonava forventer at de første innbyggerne kan flytte inn i 2021. 

FAV-delen vil ta lenger tid å utvikle, i og med at det er først i 2024 at Bonava tar over majoriteten av eiendommen. 

Planen er at hele nabolaget skal være ferdig i 2027, bekrefter Bonava til Building Supply. 

Bonava står også bak prosjekter som LonaParken i Åsane, Skjoldhagen på Fana og Gartnerlien i Sandsli.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096