23948sdkhjf

Norconsult inviterer til Samfunnskonferansen 2018

Kunnskap og kompetanse, fremtidens byer og endringshastighet på veien mot heldigitale leveranser er bare noen av temaene som vil belyses på Samfunnskonferansen 25. september.

– Under årets konferanse stiller vi spørsmålet: «Har vi skjønt hva vi skal leve av i fremtiden, og hvordan vi skal leve?». Vi har et fag- og formidlingssterkt program, der foredragsholdere og debattanter fra næringsliv, politikk og akademia skal bidra med sine perspektiver på problemstillingen, sier Hege Njå Bjørkmann, leder for marked og kommunikasjon i Norconsult.

Faglig sterkt og variert program
En rekke spennende bidragsytere kommer, blant annet årets kvinnelige teknologigründer Grete Sønsteby fra N2 Applied, tidligere sentralbanksjef Svein Gjedrem, General Manager i Microsoft Norge Kimberly Lein-Mathisen, Statssekretær for næringsministeren Daniel Bjarmann-Simonsen og faglig leder og gründer Gudmund Stokke fra Nordic — Office of Architecture.

Tidligere moderniseringsminister, nå generalsekretær i Huseiernes Landsforbund, Morten Andreas Meyer er konferansier for Samfunnskonferansen, og vil også lede Samfunnsdebatten.

– Alle som er opptatt av å være med å løse de store utfordringene Norge skal løse fremover, vil få ny innsikt og motivasjon på Samfunnskonferansen. Ulike temaer, men en tydelig rød tråd, bidrar til at vi ser løsninger på ulike områder i sammenheng. Det gjør også at deltakerne vil berike hverandre med komplementær erfaring og kunnskap, sier Meyer.

Samfunnsdebatt om fremtidsvisjoner og lønnsom bærekraftig utvikling

Under Samfunnsdebatten vil tre team med ingeniørstudenter, ungdomspolitikere og arkitektstudenter legge frem sine visjoner for fremtidens byer. Deretter møtes tungvektere fra politikk, næringsliv og akademia til debatt om fremtidsvisjoner, samfunnsøkonomiske utfordringer og lønnsom bærekraftig utvikling.

Blant årets debattanter møter du blant andre:

  • Direktør Kirsti Lovise Slotsvik, Jernbanedirektoratet
  • Viseadministrerende direktør Ole Erik Almlid, NHO
  • Instituttleder Rachel Troye, Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo
  • CEO Jan Chr. Vestre, Vestre AS
  • Konsernsjef Per Kristian Jacobsen, Norconsult

Konferansen åpnes av Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog.

– Det er meget gledelig at en så samfunnsaktuell og viktig konferanse igjen er lagt til Bærum kommune og Sandvika. Som kommune er vi opptatt av å finne bærekraftige og miljøvennlige løsninger på fremtidens utfordringer, noe de vedtatte planene for utviklingen av Sandvika er et godt eksempel på. Skal vi løse morgendagens utfordringer er det helt nødvendig at aktører fra kommune, næringsliv og akademia kommer sammen på tvers for å diskutere seg frem til gode, innovative løsninger. Samfunnskonferansen er en utmerket arena for dette og bør være et sted der alle som er opptatt av å utgjøre en forskjell, er til stede, sier Hammer Krog.

Arrangeres for andre året på rad

Det er andre året på rad at Norconsult arrangerer Samfunnskonferansen. I 2017 var over 350 deltakere samlet i Bærum Kulturhus i Sandvika. Blant annet holdt Kåre Willoch et engasjerende foredrag om samfunnets utvikling. I år ser Norconsult frem til å samle kunder, samarbeidspartnere og andre som er interessert i bærekraftig utvikling, nye kompetansekrav, endrede levevilkår og økt endringshastighet, til konferansen. 

Praktisk informasjon om Samfunnskonferansen 2018:

Opphav og kilder: Norconsult

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.176