23948sdkhjf

Ny forskrift om personlig verneutstyr

Arbeids- og sosialdepartementet og Justis- og beredskapsdepartementet har fastsatt ny forskrift om konstruksjon, utforming og produksjon av personlig verneutstyr.

Nylig fastsatte Arbeids- og sosialdepartementet og Justis- og beredskapsdepartementet en ny forskrift for personlig verneutstyr (PVU), som allerede har trådt i kraft.

Den nye forskriften gjennomfører EU-forordningen EU 2016/425 i Norge og erstatter forskrift av 19. august 1994 nr. 819 om konstruksjon, utforming og produksjon av personlig verneutstyr (PVU), meldes i et skriv fra Arbeidstilsynet. 

Forskriften stiller krav til utforming og produksjon av personlig verneutstyr som skal gjøres tilgjengelig på markedet. Hensikten er å sikre vern av brukerens helse og sikkerhet og for å fastsette regler for fritt varebytte for personlig verneutstyr i EØS-området. Forskriften gjelder dermed ikke krav til bruk av personlig verneutstyr. 

Forskriften forvaltes av Arbeidstilsynet, Petroleumstilsynet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

Forskriften inkluderer disse overgangsbestemmelsene:

  • Personlig verneutstyr som omfattes av og er i samsvar med forskrift av 19. august 1994 nr. 819 om konstruksjon, utforming og produksjon av personlig verneutstyr (PVU), og som bringes i omsetning før 21. april 2019, kan fortsatt gjøres tilgjengelig på markedet.
  • EF-typeprøvingssertifikater og beslutninger om godkjenning etter forskrift av 19. august 1994 nr. 819 om konstruksjon, utforming og produksjon av personlig verneutstyr (PVU) skal være gyldige fram til 21. april 2023 med mindre de utløper før den datoen.

Om du vil lese mer om den nye forskriften, kan du finne den i sin helhet ved å klikke  her.

Høringsdokumentene hos Arbeidstilsynet:
Forordning om personlig verneutstyr - 2016

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078