23948sdkhjf

Bygger vannkraftverk til 300 millioner på vestlandet

Sunnfjord Energi AS går sammen med finsk gigant for å bygge nytt vannkraftverk i Sogn og Fjordane.

I en pressemelding sendt ut i dag annonserer det finske byggefirmaet YIT at de har fått kontrakt av Sunnfjord Energi AS for å bygge nytt vannkraftverk på vestlandet.

Totalverdi på kontrakten er satt til 32 millioner euro, som tilsvarer omtrent 303.6 millioner norske kroner, og kraftverket skal settes opp i Sogn og Fjordane, i nærheten av Førde. Kontrakten inkluderer konstruksjonen av verket, inkludert vanninntak, kraftstasjon og omtrent syv kilometer med tunnel.

Arbeidet med det nye kraftverket, som går under navnet «Jølstra» (oppkalt etter den nærliggende Jølstra-elven), skal etter planen begynne i juli 2018, og skal ferdigstilles i desember 2020.

- Vi har en sterk posisjon innen løsninger og tjenester for konstruksjon av infrastruktur i de nordiske og de baltiske landene.  Denne kontrakten er et godt eksempel på prosjekter hvor vår unike ekspertise innen konstruksjon for energisektoren spiller en kritisk rolle, sier Harri Kailasalo, konserndirektør for YITs Infrastructure projects-avdeling.

Selskapet har tidligere bygget et lignende vannkraftverk i Norge, og har også bygget og vært involvert i konstruksjonen av kraftverk i Sverige og Finland.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063