23948sdkhjf

Storgata og Thorvald Meyers gate fikses for en milliard kroner

To av byens mest utslitte gater får milliard-løft.

I en pressemelding fra Bymiljøetaten i Oslo kommune annonseres det at bystyret har bevilget penger til å gi to av sentrums mest nedslitte gater et ordentlig løft.

Mot slutten av året starter Bymiljøetaten et større arbeid som over flere år vil fikse opp Storgata og Thorvald Meyers gate.

Storgata er først ute, og skal fornyes fra å være en nedslitt strekning til å bli et moderne og innbydende byområde. Blant annet skal fortauet gjøres bredere, overflaten skal bli ny og trikken skal få ny infrastruktur.

Mye av arbeidet skal dog gjøres i bakken. De gamle vann- og avløpsrørene skal skiftes ut, og et nytt anlegg skal legges for å håndtere overvann. Moderne tiders nedbørsmengder er for mye for det gamle avløpsnettet, som er over hundre år gammelt. Dette skal gjøre at byen er bedre forberedt på større nedbørsmengder.

Storgatas bevilgning er på 676 millioner kroner, og skal etter planen ferdigstilles i løpet av 2021.

Stenges for gjennomfartstrafikk

Når det gjelder Thorvald Meyers gate, er bevilgningen på 398 millioner kroner. Forskjellen i størrelsene på bevilgningene skyldes mengden arbeid som skal utføres i bakken ved Storgata, heter det i meldingen.

Thorvald Meyers gate vil bli stengt for gjennomfartstrafikk, og gaten vil prioritere trikk og fotgjengere.

Flere steder langs gata vil det bli tiltak for å håndtere overvann, blant annet et regnbed ved Olaf Ryes plass. Regnbed er et nedsenket blomsterbed som sluker vann og hindrer oversvømmelse.

Øvre del av Thorvald Meyers gate tilhører Birkelunden kulturmiljø, som er fredet. Her legges det ikke asfalt, men strekningen får en mer historisk utforming med storgatestein i gata og granitt i gangsonen.

Oppgraderingen av Thorvald Meyers gate skal etter planen være ferdig sommeren 2020. 

‐ Dette er en gledens dag for Oslo og for oss som har arbeidet med disse prosjektene i flere år. Både Storgata og Thorvald Meyers gate har fått nye reguleringsplaner. Når nå bevilgningen fra bystyret er på plass er vi et langt skritt nærmere igangsettelse, skriver avdelingsdirektør i Bymiljøetaten, Torunn Carlsson i pressemeldingen.

 Støyende og lite fremkommelig

Avdelingsdirektør Torunn Carlsson sier Bymiljøetaten vil legge til rette for næringsdrivende og beboere som berøres av det omfattende arbeidet som skal gjøres.

‐ Det er ikke til å stikke under en stol at arbeidet blir krevende. Det blir redusert fremkommelighet og støyende arbeider. Bymiljøetaten har som mål å gjøre arbeidet på kortest mulig tid og på en smidig måte, sier Carlsson.

Carlsson opplyser at konkurransegrunnlaget for Storgata nå er lagt på den nasjonale kunngjøringsdatabasen for offentlige anskaffelser, Doffin/TED. Anbudsfrist er i slutten av august. I august vil tilsvarende bli lagt på Doffin/TED for Thorvald Meyers gate.

Opphav og kilder: Bymiljøetaten i Oslo kommune

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156