23948sdkhjf

Falsk eiendomsmegler dømt for grovt bedrageri

Må betale 3,9 millioner i erstatning

I en artikkel publisert av E24 kommer det frem at en mann i 50-årene har blitt dømt for grovt bedrageri i Oslo Tingrett i dag.

Mannen, som utga seg for å jobbe som eiendomsmegler, straffes med et år og seks måneder i fengsel i tillegg til en erstatningssum. Mannen skal ha benyttet sin egen konto som mottaker ved håndtering av flere kjøpssummer i forbindelse med eiendomssalg, skriver nettstedet.

Den totale erstatningssummen kommer på 3,9 millioner kroner, som skal gå til de som har blitt rammet av bedrageriene, og staten.

Blant annet skal mannen, som tidligere har jobbet som megler, ha tatt på seg et oppdrag med å selge et gårdsbruk i Sarpsborg i 2012, og beholdt halvparten av kjøpesummen på omtrent 5 millioner kroner selv. Pengene skal mannen ha brukt til å drive sitt eget eiendomsselskap.

Senere, i 2014, fikk mannen overført forskuddsbetalingen på en Telemark-eiendom til seg selv, før han forfalsket selgerens underskrift i kjøpskontrakten.

Ifølge E24 skjedde svindlene mens mannen drev som eiendomsmegler uten tillatelse fra Finanstilsynet. Mannen hadde fortsatt driften av selskapet etter at tilsynet tilbakekalte tillatelsen i 2011 da reglene ble innskjerpet - til tross for at han ikke hadde advokatbevilling eller var utdannet megler, ifølge dommen.

Mannen har også jobbet hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus, hvor han har gjentatt prosessen med å oppgi eget kontonummer og lurt til seg mer enn 300.000 kroner.

Dommen oppgir at mannen erkjente skyld etter tiltalen.

Opphav og kilder: E24

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079