23948sdkhjf

Eiendomsstrategi lagt for Andøya

Plan for flystasjonen overlevert til forsvarsministeren.

En eiendomsstrategi har nå blitt utarbeidet for hva som skal skje videre med arealene ved Andøya Flystasjon, i forbindelse med Stortingets beslutning om nedlegging. Strategien er nå overlevert til Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, skriver Forsvarsbygg i en melding.

– Eiendomsstrategien representerer starten på den prosessen vi står overfor, nemlig å legge til rette for annen virksomhet på flystasjonen i fremtiden. Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid med Andøy kommune, Andøya Space-senter gruppen (ASC-gruppen) og andre relevante aktører i det videre arbeidet, sa stabsdirektør for eiendomsstyring i Forsvarsbygg, Haakon Øberg, i følge Forsvarsbygg.

Det var Øberg selv som overleverte rapporten til statsråden. 

Strategien omhandler etterbruken av arealene Forsvaret flytter fra (inkludert sivil lufthavn), er bestilt av Forsvarsdepartementet og utarbeidet i samarbeid mellom Forsvarsbygg, Andøy kommune, Andøya Space Center-gruppen (ASC-gruppen) og Nordland fylkeskommune.

Muligheter for vekst og utvikling

Strategien har en helt klar målsettingen om at etterbruk av flystasjonens areal og infrastruktur skal skape vekst, utvikling og arbeidsplasser for Andøysamfunnet. Arbeidet skal bygge oppunder målene skissert i SAMSKAP og omstillingsstrategien for Andøy kommune.  Visjonen «Senter for aerospaceteknologi» gir retningen for hvilke virksomheter man ønsker å satse på i etterbruken av Andøya flystasjon. Den helhetlige profilen som er valgt skal bidra til: 

  • Synergieffekter og knoppskyting innen aerospace og høyteknologi
  • Størst mulig gjenbruk av eksisterende infrastruktur og bygningsmasse
  • Tydelig markedsføring for å tiltrekke seg ønskede virksomheter 

De tre satsingsområdene som er valgt ut for å understøtte den helhetlige profilen og som beskrives nærmere i rapporten er:  

  • ASC-gruppens nåværende og fremtidige virksomhet
  • Etablere nasjonalt dronesenter
  • Luftfartsrelatert virksomhet

For tilgang til hele strategidokumentet, se Forsvarsbyggs originale pressemelding

Opphav og kilder: Forsvarsbygg

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094