23948sdkhjf

Første konkurranse for gigantprosjekt utlyst

Statens Vegvesen søker to rådgivergrupper som skal jobbe med to parallelle konseptutredningsoppdrag.

Statens Vegvesen har denne uken lyst ut den aller første anbudskonkurransen for prosjektet om å levere flytebro over Bjørnafjorden ved Os, Fusa, Tysnes og Austevoll.

Broen er den desidert største delen av prosjektet om å gjøre E39 fergefri.

Vegvesenet har nå lyst ut konkurranse hvor de søker to rådgivergrupper som skal gjennomføre to parallelle konseptutredningsoppdrag, før de innstiller på valg av konkret flytebroløsning for fjorden i 2019.

I utlysningen kommer det frem at fire forslag for flytebroløsninger skal dokumenteres i oppdraget:

  • Alternativ K11: Flytebru som i horisontalplanet fungerer som en buebru. Bruen er fastholdt kun i hver ende.
  • Alternativ K12: Flytebru som i horisontalplanet fungerer som en buebru tilsvarende som K11. I tillegg inngår forankringssystem. Forankringssystemet tenkes kun aktivert ved en mulig ekstremhendelse, og skal i slik situasjon kunne forhindre en progressiv bruddutvikling for konstruksjonen som ellers ikke kan utelukkes.
  • Alternativ K13: Flytebru som i horisontalplanet fungerer som en bjelkebru. Bruen er fastholdt i hver ende, og har i tillegg forankringsliner til ankere på sjøbunnen. Forankringslinene besørger nødvendig stivhet for bruen i horisontalplanet. Bruen er rettlinjet i horisontalplanet.
  • Alternativ K14: Flytebru som er liknende til K13, men i dette alternativet er kun høgbrudelen av brua rettlinjet. Flytebrudelen er krum.

Frist for å levere tilbud til konkurransen er satt til 10. september.

For mer informasjon om konkurransen, se den komplette utlysningen på Doffin.

Opphav og kilder: Statens Vegvesen / Doffin

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109