23948sdkhjf

Statsbygg innrømmer tabbe ved Nasjonalmuseet

Gjorde ikke viktige utregninger.

Åpningen for det nye Nasjonalmuseet på Aker Brygge i Oslo ligger allerede et år bak byggeskjemaet, og nå viser det seg at valget med å ikke teste et av materialene for varmeeffekter kan forsinke prosjektet enda mer.

NRK skriver i dag Statsbygg nå må teste nye materialer for den lysende glasshallen på toppen av bygget, etter at glasset i fjor sommer sprakk grunnet for høye temperaturer.

Nettstedet skriver at dette er informasjon Statsbygg kunne ha fått allerede i 2015, da materialet først ble testet.

Det ble bygget en modell av hallen i full skala i Tyskland for å teste ut glassets egenskaper, men tester for høye temperaturer ble aldri utført, innrømmer prosjektdirektør Steinar Støre for Statsbygg ovenfor NRK.  

– Rapportene vi har fått i ettertid, viser at vi kunne ha regnet ut dette på forhånd. I dag ser vi at vi burde ha gjort disse utregningene, forteller Støre.

– Vi seier oss lei for at vi ikke fikk avdekt dette tidlegere, men er samtidig glade for at vi fikk bygd prototypen og testet ut dette før det ble et stort problem.

Støre forklarer dog at han har god tro om at prosjektet ikke blir forsinket av den grunn.

– Utstillingshallen står ferdig omtrent et år etter planlagt. Men vi har endra rekkefølgen på det som blir bygget, slik at vi blir ferdig til planlagt tid.

Les mer om saken på nrk.no

Opphav og kilder: NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.781