23948sdkhjf

Om saksbehandlingstid i Oslo: – Tillitskrise i byutviklingen

Norsk Eiendom med svar til Hanna E. Marcussens uttalelser om saksbehandlingstiden hos Plan- og bygningsestaten.

 Thor Olaf Askjer, administrerende direktør i Norsk Eiendom, mener at Oslos politikere og Plan- og bygningsetaten fører byutviklingen i en dårlig retning, og forteller om misfornøyde medlemmer i bransjeforeningen.

– Jeg synes byråd Hanna E. Marcussen må ta et mye tydeligere ansvar selv, og ikke skyve alt over på Plan- og bygningsetaten, sier Thor Olaf Askjer i Norsk Eiendom etter Kommunerevisjonens knusende dom over saksbehandlingstiden i plansaker i Oslo ifølge Estatenyheter.

Saken er hentet fra estatenyheter.no.

Askjer mener Byrådet må gi Plan- og bygningsetaten (PBE) klare føringer om rask saksbehandlingstid, samtidig som etaten ikke trenger å mene noe om alt.

– Plan- og bygningsloven er en ja-lov, og da er det ikke meningen at kommunen skal være så opptatt av detaljer. Med det store fokuset på detaljer som PBE har, er det ikke rart at saksbehandlingstiden blir lang, mener han.

Askjer sier det ikke er ofte Norsk Eiendom opplever skikkelig harme fra medlemmene, men i det siste har det skjedd et stemningsskifte.

– Nå murrer det betydelig blant utbyggere. Kommunen legger planer der man for eksempel regulerer tipp topp moderne kontorbygg til boligformål – stikk i strid med eiers ønske og bærekraftig tenkning. Private planer tar uendelig mye lengre tid enn før. Som utbygger blir man fra kommunalt hold ofte møtt med mistro. Stemningen er ikke god, forteller han. 

Kommunerevisjonens rapport bekrefter at utviklingen går i feil retning, mener Askjer – enten man bruker tellemetoder eller om man vurdere situasjonen mer kvalitativt.

– Den reelle tidsbruken fra en utbygger presenterer en prosjektidé for PBE, til entreprenøren kan sette spaden i jorda, er uendelig mye lengre enn det som fremkommer i kommunerevisjonens rapport. PBE’s målemetode teller nemlig bare deler av dagene i ørkenvandringen. Det er trist når byutvikling i stor grad handler om å telle uker og måneder. Vi burde jo i stedet brette opp ermene for å utvikle byen sammen til beste for oss selv og kommende generasjoner, sier Askjer.

Les mer om denne saken hos estatenyheter.no.

Opphav og kilder: Estatenyheter

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109