23948sdkhjf

Prosjektleder for stortingstunnel var i konkurskarantene

Hadde vært involvert i fem konkurser da han fikk jobben.

I en artikkel publisert av Dagbladet avsløres det at prosjektlederen for Stortingets særdeles omtalte tunnelprosjekt, Leif Arne Hafstad (59), ikke bare hadde vært involvert i fem konkurser som medeier eller styremedlem, men var også i konkurskarantene da han startet i jobben.

Prosjektet endte med en budsjettsprekk på 149 millioner, og minst 66 millioner skjedde under Hafstads regi skriver avisen.

Opplyste ikke om situasjonen

Da Hafstad gikk inn i stillingen som prosjektleder 1. juli 2015, opplyste han ikke arbeidsgiveren om hans tidligere erfaringer med konkurser eller at han hadde fått konkurskarantene. Under hans tid som prosjektleder var Hafstad også involvert i to ytterlige konkurser.

- Jeg ser ikke sammenhengen, svarte Hafstad da Dagbladet spurte ham om hvordan han kunne forvalte et budsjett i hundremillionersklassen som Stortingets prosjektleder, samtidig som han hadde konkurskarantene. På spørsmål om han opplyste Stortinget om konkurskarantenen han fikk våren 2016, svarer han:

- Nei, det var ikke tema, fordi jeg satt ikke i styrene i selskapene, kun som passiv eier.

Burde ha opplyst om det

Hafstads rolle i konkursene og det at han ble ilagt konkurskarantene, har vært ukjente opplysninger for Stortinget helt fram til Dagbladet opplyste om dette, bekrefter, Terje Olsen, ovenfor avisen:

- Nei, dette er ny informasjon for oss. svarer Terje Olsen, avdelingsleder for eiendomsavdelingen ved Stortinget og legger til:

-Det forventes at ansatte gir opplysninger til arbeidsgiver om forhold som kan ha betydning for det ansvar som er tillagt rollen.

Les mer om saken på Dagbladet.

Opphav og kilder: Dagbladet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125