23948sdkhjf

Bergen Kommune stanset bygging av egne kontor

Oppdaget feil i papirarbeidet.

Da Bergen Kommune bestemte at de skulle gå over til åpne kontorlandskap, ble byggingen av nye kontorer til 350 byutviklingsbyråkrater et av de første prosjektene som måtte fikses.

Men, av diverse årsaker har byggingsarbeidet stått helt stille i rundt fem måneder nå. En av grunnene til dette er at byggeprosessen som ble utført ikke hadde blitt søkt tillatelse om, skrives det på NRK.no.

Dette ble først oppdaget i vinter da noen av de ansatte i planetaten kom for å inspisere den kommende arbeidsplassen deres.

– Vi måtte gi stoppordre. Vi er veldige ryddige på dette, så vi har opptrådd slik vi ville gjort overfor enhver tiltakshaver eller huseier, sier plandirektør Mette Svanes i Bergen kommune til NRK Hordaland.

Mistolket loven

Plassen til de nye kontorplassene skal kommunen leie av Vestenfjeldske, et av Reitangruppens selskaper.

Angående rivingen forteller administrerende direktør Petter Hjortland til NRK at de tolket loven som om det var akseptabelt å begynne rivingsarbeidet i bygget uten å søke tillatelse om det på forhånd, grunnet at plan- og bygningsloven spesifiserer at man kan rive innvendig så lenge en ikke rører brannceller og bærekonstruksjoner.

– På bakgrunn av det begynte vi å rive, men så kom Bergen kommune og sa arbeidet var så omfattende at det var søknadspliktig, forteller Hjortland til NRK.

Den originale innflyttingsdatoen i oktober er utsatt, men Hjortland forteller NRK at bygget vil være innflyttingsklart tre måneder etter den originale fristen.

Opphav og kilder: NRK.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11