23948sdkhjf

HENT bygger ny dementlandsby i Bærum

Klar for innflytting i 2020.

Det er fra Nederland og De Hogewyk-landsbyen Bærum kommune har hentet inspirasjon fra når de setter i gang med prosjektet deres om å bygge en landsby for demente, som går under navnet Carpe Diem demenslandsby. For kort tid siden fikk HENT oppdraget i en totalentreprise med å bygge landsbyen.

Saken er hentet fra Bygg.no.

Landsbyen skal etter planen ha 158 bo- og behandlingsplasser fordelt på 17 bogrupper over to etasjer, og en avdeling for beboere som får økt behov for stell og pleie.

I hver bogruppe vil det være åtte beboere som deler både kjøkken, stue og vaskerom. Hver beboer har i tillegg et eget privat rom med bad. Anlegget skal også ha et fellesbygg med kafé, grendehus, butikk og muligheter for en bar og restaurant.  

Klar for innflytting i juni 2020

Byggherre og HENT har over de sist seks månedene utviklet prosjektet i en samspillsfase, og 30. mai kunne ordfører Lisbeth Hammer Krog og HENTs prosjektleder Mathias Aasland underskrive kontrakten som har en kostnadsramme på kr 413 millioner kroner. Bygningsmassen vil dekke 18 000 kvadratmeter og skal være innflyttingsklar juni 2020.  

Viktig utviklingsprosjekt

Produksjonssjef i HENT, Øystein Nordskog, trekker i følge Bygg.no fram det faktum at dette representerer noe helt nytt innen helsebygg, som gir prosjektet en ekstra utviklingsdimensjon. Dette vil tilføre både HENT og øvrige samhandlingspartnere ny og viktig erfaringskunnskap.

Opphav og kilder: Bygg.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078