23948sdkhjf

Entreprenører i Omsorgsbygg-saken: - Avvist på bagateller

Byggeindustrien: BetonmastHæhre, Consto, HENT og Veidekke ble alle avvist i konkurransen om bygging av et hagebysykehjem i Oslo. Flere som Byggeindustrien har snakket med, mener grunnlaget for avvisningen er tynt.

Forrige uke ble BetonmastHæhre Oslo AS, Consto Øst AS, HENT AS og Veidekke Entreprenør AS alle avvist av byggherre Omsorgsbygg Oslo KF i konkurransen om å bygge hagebysykehjemmet Dronning Ingrids Hage i Oslo. Omsorgsbygg uttalte overfor Byggeindustrien at alle fire entreprenører hadde levert tilbud med hva de beskrev som vesentlige avvik fra anskaffelsesdokumentene.

Byggeindustrien har vært i kontakt med flere av de involverte entreprenørene, og selv om de er tilbakeholdne med informasjon, reagerer mange kraftig på masseavvisningen fra Omsorgsbygg.

– Hele saken forekommer litt underlig, sier en kilde.

«Bagatell»
En ting som går igjen hos de som har uttalt seg overfor Byggeindustrien, er at avvisningene baserer seg på hva de beskriver som svært små avvik.

«Bagatell», «tekniske løsninger av ubetydelig karakter», «det må ligge noe annet i det», er noen ord som brukes om avvisningene.

– Avvik, ja. Men vesentlig? spør noen tvilend, ifølge fagbladet Byggeindustrien.

Les mer på: http://www.bygg.no/article/1357048

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078