23948sdkhjf

Statsbygg-prosjekt vant internasjonal pris

Publikum stemte fram norsk samarbeid under den internasjonale konferansen for digital landskapsarkitektur i Tyskland.

Publikum stemte fram norsk samarbeid under den internasjonale konferansen for digital landskapsarkitektur i Tyskland.

En gruppe landskapsarkitekter har utviklet prosjektet BIM for landskap for Statsbygg. Gruppen har vært sammensatt av deltakere fra COWI, Bjørbekk og Lindheim, Bar Bakke og Asplan Viak. Gruppen har også fått bistand fra Statsbygg.

Prosjektets oppdrag har blant annet vært å definere og utvikle de objekttypene man trenger innen landskapsarkitekturen for å kunne arbeide såkalt BIM-basert.

Nylig ble prosjektet presentert på den internasjonale konferansen Digital Landscape Architecture 2018 i Tyskland. Publikum ble så begeistret at de stemte det fram til å motta prisen Application in Landscape Architecture.

- Å vinne er selvsagt svært gledelig, For oss er det nå viktig at dette gode arbeidet føres videre. En internasjonal standardisering er det endelige målet, fastslår senioringeniør Øystein Graffer i Statsbygg, som har ledet prosjektet.

Digitale modeller
Bygningsinformasjonmodeller (BIM) omhandler digitale modeller, og da gjerne 3D-modeller. BIM har etter hvert blitt en vanlig måte å planlegge byggeprosjekter på.

Innenfor de forskjellige byggfagene er standardiseringen av BIM kommet langt, men landskapsarkitektur har hengt etter. Dette er grunnen til at Statsbygg satte i gang BIM for landskap som et standardiseringsprosjekt.

Det var Marius Sekse fra COWI og Knut Hallgeir Wik fra Bar Bakke som presenterte prosjektet og tok imot prisen i Tyskland. De to fikk nylig antatt en artikkel i Journal of Digital Landscape Architecture, som omhandlet BIM-prosjektet.

- Publikum påpekte at dette var et solid arbeid som kunne bli bragt ut i en internasjonal kontekst og at det var praktisk. Standardiseringsarbeid er aldri enkelt, men det er veldig gøy å være med å utvikle noe som vil prege faget fremover, sier Sekse.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078