23948sdkhjf

Første byggetrinn med nye boliger i sjøkanten ferdig

Første byggetrinn på transformeringen av det tidligere industriområdet på Agenes i Stavern står nå ferdig.

Dette byggetrinnet har et bruttoareal på 8.700 kvadratmeter, består av 56 leiligheter og ligger på den ytterste boligøya.

Tomta vender ut mot Larviksfjorden og er på 260 mål. Vel 100 mål av disse er et naturskjønt friområde med badestrender, ekte Vestfoldsvaberg og en unik flora. I den innbudte arkitektkonkurransen i 2005 gikk Arkitektkontoret Kari Nissen Brodtkorb av med seieren, der løsningen ble å utnytte områdets fortrinn til fulle. Maj Jøsok har vært prosjektansvarlig siden prosjektet startet. I januar 2018 tok hun over som selskapets daglige leder og kontoret videreføres under navnet MER arkitektur as.

Planen for området innebærer en trinnvis utbygging bestående av både øyboliger, rekkehus, sjøboder og atriumhus langs og inntil den stadig større bukta. Grepet ligger i å grave ut og hente tilbake den opprinnelige formen på bukta, der skal det etableres fire boligøyer. Med i reguleringsplanen fra 2008 er også en næringsdel tilknyttet det historiske torget – Agnes Torg, forklarer Maj Jøsok i MER arkitektur as.

Les mer om  prosjektet på: http://www.mynewsdesk.com/no/graphisoft-norge/news/sjoeparken-stavern-308543

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.067