23948sdkhjf

Skal rive 150 bygg på 70 eiendommer

Nye Veier E6 Trøndelag har signert rammeavtale om riving med entreprenørene AF Decom og SG Entreprenør. Det toårige oppdraget omfatter rundt 150 hus på ca. 70 eiendommer i alle berørte E6-kommuner.

Anleggsvirksomhet er en utsatt næring. Det fikk vi dessverre nylig demonstrert med den tragiske dødsulykken på E18. I alle Nye Veier-prosjekter må sikkerheten ha absolutt høyeste prioritet, sa prosjektdirektør Johan Arnt Vatnan under kontraktssigneringen 25. mai.

Vatnan minnet også om Nye Veiers verdier og ba riveentreprenørene særlig merke seg kravet til fornying. 

- Vi venter at dere tar i bruk ny teknologi og metodikk som bidrar til at vi når våre ambisiøse mål, særlig innen miljø, sa Vatnan. 

SG Entreprenør og AF Decom fikk riveoppdraget i Trøndelag etter en konkurranse der kravet til kompetanse, gjennomføringsevne og HMS-systematikk ble tillagt større vekt enn pris.

Under signeringen takket begge for tilliten og lovte varsom, miljøvennlig riving, slik kontrakten forutsetter. Det er da også for lengst slutt på den tida da hus ble sprengt, eller dunket ned med kuler. Nå gjelder grundig miljøkartlegging, innvendig stripping og forskriftsmessig sortering i ulike fraksjoner.

Rivingen langs den trønderske E6-traséen omfatter alle typer bygninger, fra garasjer til hele gårdsbruk. 

Arbeidet kommer i gang for fullt etter sommerferien. Før den tid skal Nye Veier og entreprenørene systematisere og samordne det som skal gjøres. Ikke minst gjelder det å finne en rasjonell rivingsrekkefølge og fordele arbeidet mellom de valgte entreprenørene.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.088