23948sdkhjf

Klart for Powerhouse Telemark

I september settes spaden i jorda for fylkets nye signalbygg; Powerhouse Telemark.

- Bygget blir ett av verdens mest energieffektive og miljøvennlige bygg, og er tegnet av Snøhetta, heter det i en pressemelding, melder bygg.no.

 Kontrakten mellom byggherre R8 Property og entreprenør Skanska ble signert tirsdag, og dermed kan det bekreftes at byggestart finner sted i begynnelsen av september.

- Det er helt utrolig at vi sitter her i dag, jeg er litt rørt, medgir en meget stolt utviklingsdirektør i R8 Property, Tommy Thovsland. 

- Vi ønsket å bygge et signalbygg i Grenland og vise at det går an. Holdningen om at man må se til Oslo for å utføre store ting stemmer ikke. Vi retter en stor takk til våre samarbeidspartnere i Powerhouse-samarbeidet som har brøytet vei for prosjektet og gjør at drømmen kan realiseres. Hjelpen fra dem har vært helt uvurderlig for å få prosjektet i havn, sier han.

Han legger til at Porsgrunns svar på Operaen med sin inspirerende karisma skal skape en stolthet for både besøkende og dem som bor her, og ikke minst sørge for kompetanseheving blant leverandørene. Powerhouse Telemark er nemlig et særdeles krevende prosjekt, noe både entreprenør, byggherre og Powerhouse-samarbeidet for øvrig er samstemte om.

- Hadde det vært lett å bygge et Powerhouse hadde flere gjort det. Dette er ikke for hvem som helst, erkjenner daglig leder i Powerhouse-samarbeidet, Rune Stene. - Powerhouse bygges som fremtidens landemerker, noe som også legges merke til utenfor landegrensene. Eksempelvis har vi hatt delegasjoner fra både Kina og Finland på besøk i våre andre prosjekter, forteller Stene.

Skjalg Fredheim i rådgivingsselskapet Asplan Viak stiller seg bak Stene.

- Dette blir en bratt læringskurve, men prosjekteringsteamet elsker en krevende byggherre, slik R8 Property er. Teamet vil ikke ha fasiten og skal jobbe seg frem til de gode løsningene. Dette er noe vi virkelig brenner for!.

Kompetansen og erfaringen Powerhouse-samarbeidet har med seg inn i prosjektet kommer godt med. Samarbeidet består av eiendomsselskapet Entra, prosjektutvikleren og entreprenøren Skanska, miljøstiftelsen ZERO, arkitektkontoret Snøhetta og rådgivingsselskapet Asplan Viak.

- Dette er det fjerde bygget vi er i gang med, og det er viktig at vi bygger ute i regionene, ikke bare i sentrale Oslo. Kompetanseheving hos leverandørene er noe av det mest spennende og utfordrende et Powerhouse tilbyr, sier Stene videre.

Distriktssjef i Skanska, Terje Nyborg Olsen, gleder seg over et nytt og omfattende oppdrag i Grenland, og sier at nettopp ny kunnskap er noe av det de ser mest frem til
- Powerhouse Telemark har innovativ teknologi og et spennende uttrykk som krever enormt mye kompetanse. Vi vil ha en egen prosjektblogg til denne prosessen hvor alle til enhver tid kan følge med på utviklingen, sier Nyborg Olsen.

Snøhetta har gjort seg bemerket internasjonalt med sine arkitektur prosjekter. Powerhouse Telemark har allerede vekket oppmerksomhet både i Europa og på andre kontinenter, og prosjektdirektør i Snøhetta, Jette Hopp, sier følgende om prosjektet;

- Powerhouse Telemark føyer seg inn i rekken av Powerhouse bygg hvor arkitektur er premissgiver og form følger miljø. Vi gleder oss til å komme i gang.

Powerhouse Telemark blir liggende ved fotenden av Kulltangbrua i Porsgrunn, og blir et godt synlig landemerke for trafikanter både til lands og til vanns. Bygget er forventet å stå ferdig første halvår 2020, skriver bygg.no.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079