FM Mattsson renoverer Morgedal Hotell

| Av Tom Andersson | Tips redaksjonen om en historie

Da Morgedal Hotell skulle renoveres, falt valget på FM Mattsson.

– Vi er veldig fornøyd med de nye badene, sier hotellsjef Hanna Bennehed.

I den lille bygda Morgedal i Vest-Telemark ligger Morgedal Hotell. Siden 40-tallet har hotellet vært et naturlig stoppested for folk på vei mellom øst og vest.

I 2016 fikk hotellet nye eiere. Da sto hotellet tomt, etter å ha blitt brukt som asylmottak fra høsten 2015 til våren 2016.

De nye eierne ville gjenåpne hotellet, og satte i gang med en omfattende renovering, der også alt av røropplegg og baderom skulle tas. Den jobben fikk Kviteseid Rørhandel, en VB-rørlegger som har eksistert siden 1985, og eies og drives av Margit Råmunddal og Halvor Solberg.

– Jeg hørte at de nye eierne skulle pusse opp, og tok kontakt, sier Råmunddal.

Kviteseid Rørhandel har åtte dyktige rørleggere i stallen, og utfører både små og store oppdrag.Jobben på Morgedal Hotell var ingen utfordring for lokalbedriften.

– For oss er det viktig med lokal forankring. Vi utgjør en stor del av næringen i Kviteseid kommune, og er opptatt av å bruke lokale leverandører. Det er få av våre leverandører, både når det gjelder oppussingen og daglig drift, som ikke er lokale, eller i hvert fall telemarkforankrede, sier hotellsjef Hanna Bennehed.

– Det var naturlig for oss å velge Kviteseid Rørhandel. Badene er blitt flotte, og gjestene våre er veldig fornøyde med både dem og de nyoppussede rommene.

Sparer penger og miljø

På badet er det installert FM Mattsson Siljan takdusjpakke og FM Mattsson Siljan servantbatteri. I garderobene i spaavdelingen er det installert berøringsfrie FM Mattsson servantbatterier og takdusjer. Alle produkter er utviklet med tanke på å redusere vann- og energiforbruk.- For et hotell som vårt er det viktig å bruke nye løsninger som kan gi oss besparelser, men likevel holder høy kvalitet, sier Bennehed.

– Vi bruker FM Mattsson og Mora Armatur veldig mye. Produktene er av god kvalitet, og vi er veldig fornøyd med vår servicemann hos FM Mattsson, Arnt Erik Lindseth. Hvis det er noe vi lurer på, eller det er snakk om en reklamasjon, hjelper han oss med én gang, sier Råmunddal.

– Det var veldig hyggelig at vi fikk levere til et hotell i skisportens vugge. Da Margit ringte om dette prosjektet fant vi noen smarte løsninger. Kriteriene var at det skulle være et fint design som passet på et spa, men det var også viktig med lave driftskostnader og miljøbelastning, sier Arnt Erik Lindseth, FM Mattsson og Mora Armatur sin distriktssjef i Aust-Agder og Telemark.

– I spaet installerte vi derfor en takdusj sammen med berøringsfritt dusjbatteri. Dermed stopper vannet når man går ut av dusjen. På rommene ble det Siljan takdusj med dusjbatteri som garanterer jevn temperatur, og som har en vannsparer som likevel gir gjestene en behagelig dusjopplevelse, og Siljan servantkran med kaldstart, det vil si at når man åpner kranen med spaken rett frem, kommer det bare kaldt vann og ikke lunkent som på en tradisjonell kran. Det minsker varmtvannsforbruket, men ikke komforten. Servantkranen har også en strålesamler som blander inn luft slik at vannmengden reduseres uten at man merker det ved bruk. Disse produktene reduserer vann- og energibruk, og dermed hotellets driftskostnader, sier Lindseth.

Siden gjenåpningen sommeren 2017 har det vært travelt på Morgedal Hotell. Både kurs- og konferansegjester, turister og andre reisende finner veien hit. Morgedal er tross alt hjembygda til skisportens opphavsmann, Sondre Norheim, og museet Norsk Skieventyr ligger her. Hotellet brukes også av lokalbefolkningen, det arrangeres jubileer her, og avholdes svømmekurs.

Enda gjenstår en del av renoveringen, men mesteparten er allerede gjort.

– Så langt har vi tatt alle rom og bad i 1.-3. etasje, alle fellesarealer og også spaavdelingen med svømmebasseng og boblebad. Snart står rommene og badene i 4. og 5. etasje for tur. Så skal fasaden fikses. Det er et omfattende prosjekt, men det blir veldig fint til slutt, sier Bennehed.

Mer om: FM Mattsson


Hold deg opdatert med Building Supply NO

Skriv kommentar
Forsiden akkurat nå

Franzefoss først med miljødeklarasjon på pukk i Norge

Jakten på kriminelle på norske byggeplasser

Skanska skal bygge Lillestrøms mest miljøvennlige boligprosjekt

Skanska har høye miljøambisjoner for boligprosjektet Aveny Vest, og prosjektet skal sertifiseres etter BREEAM-NOR. Prosjektet vil bestå av 176 selveierleiligheter fordelt på tre selvstendige bygg med svært god beliggenhet i hjertet av Lillestrøm.

Vil ha mye glass og aluminium i nytt regjeringskvartal

Ny bolig til 51 000 per kvadratmeter

OBOS lanserer ny innovativ prismodell som vil gjøre det enklere å komme inn på boligmarkedet. Ved salgsstart for de første 141 leilighetene i Ulvenparken borettslag på Ulven, kan kjøper velge mellom OBOS Bostart eller ordinær pris.

Pluss

Lettere å finne fram når lys, farger og kontraster prosjekteres riktig

En ny rapport fra SINTEF Byggforsk viser hvordan prosjekterende kan bruke luminanskontrast, farger og belysning for å gjøre det lettere å finne fram i bygninger.

Nyhetsbrev

Asplan Viak med historisk gode resultater

Ny forskning kan gi billigere broer og mer pålitelige vindmøller

Broer med elementer av fiberarmert plast (kompositt) kan bli et vanlig syn i Europa, og vindmøller kan bli mer pålitelige og tåle mer, dersom nytt felleseuropeisk forskningsprosjekt når sine mål.

Kostnadsrammen for Nye Jordal Amfi økes

Best i test på betong

Vegdirektoratet tar omkamp mot et enstemmig Storting

Styrker Otera Infra med ny eier

Entreprenørkonsernet Roadworks kjøper 51 prosent av aksjene i Otera Infra, og skal sammen med Agder Energi styrke selskapets lønnsomhet, sikre verdiskaping og arbeidsplasser.

Sammenhengende motorvei helt frem til Øyer

Vil bli ledende innen smarthusteknologi i Norge

Revidert statsbudsjett 2018: Få opp tempo mot arbeidslivskriminalitet

Kvinneandelen øker i Bygg Reis Deg styret

Solid første kvartal

OBOS-konsernet leverte i første kvartal 2018 et resultat før skatt på 541 millioner kroner mot 303 millioner kroner i fjor.

Voldsløkka best på rehabilitering

Voldsløkka borettslag i Oslo har fått OBOS-prisen på 200 000 kroner for sin vellykkede rehabilitering av fasadene.

Regjeringen leverer på anleggsmoms

Et steg i riktig retning for karbonnøytral betong

Laje vant storkontrakt om veilys på E6

I konkurranse med seks andre leverandører har entreprenørselskapet Laje vunnet oppdraget om bygging av veilys på E6 mellom Kolomoen og Arnkvern i Hedmark.

Motgang snudd til medvind

Det har vært tøffe tider, men nå peker pilene i riktig retning for Trainor. – Pågangen er så stor at vi må ansette flere, sier Stian Martinsen, operativ leder i Trainor Elsikkerhet.

Boligprisfall i Sverige

Første norske industribedrift med ISO 45001-sertifikat

Assemblin leverer VVS til Oslos nyeste smartbygg

Stenger museum i 7 år

Styrker Otera Infra med ny eier

Entreprenørkonsernet Roadworks kjøper 51 prosent av aksjene i Otera Infra, og skal sammen med Agder Energi styrke selskapets lønnsomhet, sikre verdiskaping og arbeidsplasser.

Vil sikre planoverganger

Ukas konkurser

Skal utvikle norsk byggestandard

Nå kommer sag-tilsynet

Takprodusent kjøper seg grønnere

Nytt skolebygg til Hent

Enda mer til stortingsprosjektet

Bygger ulovlig i strandsonen

Stem på årets håndverker

På etterskudd med GDPR?

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Datek Løfteteknikk har levert kraner til Follobaneprosjektet!

THORSMAN festemateriell, kvalitet som varer! Delta på webinar onsdag 23. mai

KB Stålindustri tilbyr teknisk isolering

Alf I Larsen AS fikk besøk av Det Norske Bransjemagasinet

Servi Lifecycle Services (SLS)

Kitting - besparelse i boks

Pallegafler for montering på skuffe

Nivellerende og vibrasjonsdempende maskinsko til alle typer maskiner

Standard kjettingredskap

Drillmate matetvinge

Studpuller

Rustfrie dekor-rør

RMIG City Emotion – Georgswerder energihøyde

NOT Pulverlakk AS tilbyr kromfri forbehandling av pulverlakkert aluminium

Stilling ledig: Trainee Salgsansvarlig

Kulelager og rullelager av høy kvalitet

Inter-Supply AS på NM i Taktekking 2018

Møt Nordic Roads på Vei og Anlegg-messa!

Stilling ledig: Innkjøper - Metaller & Plast

NYHET! GH wiretaljer med kapasitet opp til 200T!

Stilling ledig

Er du interessert i permanent merking?

Kistefos-museet: Nå er arbeidsplattformen etablert

Garantert ren luft med profesjonelt mobilt flisavsug

Besøk Datek Løfteteknikk på Hannovermessa 23.-27-april!

Send til en kollega

0.163