23948sdkhjf

Skal utvikle norsk byggestandard

Selv om en bygning kan oppføres på vidt forskjellige måter, er det noen som har satt seg som mål å lage en norsk byggestandard.

Standard Norges standardiseringskomite med det velklingende navnet «SN/K 372 Steg og leveranser i byggeprosessen» har nylig fått endret mandat, og komiteen begynner nå å utarbeide en Norsk Standard for steg og leveranser i byggeprosessen.

Finnes ingen standard

Byggeprosesser er langvarige og kompliserte prosjekter som omfatter en rekke ulike aktører som må involveres på ulike stadier i prosessen. Selv om et byggverk kan bygges på ulike måter, er det en rekke fellestrekk og forutsetninger som er sammenfallende, skriver komiteen i en melding etter sitt første møte 19. april.

Det er både nasjonalt og internasjonalt utarbeidet ulike modeller som på ulike måter tar sikte på å beskrive byggeprosessen, men det har fram til nå ikke blitt utarbeidet noen Norsk Standard på dette området, fastslår Standard Norge.

Augdal valgt til leder

Standard Norge oppnevnte i august 2017 SN/K 371 som skulle se nærmere på muligheten til å utvikle en standard som beskriver prosessene og leveransene i byggeprosessen.

Komiteen har gjennom et forprosjekt utredet dette. Konklusjonen fra forprosjektet var positiv til at det skulle utvikles en Norsk Standard for steg og leveranser i byggeprosessen.

I komiteens første møte ble Siri Heyerdahl Augdal valgt til komiteleder.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094