23948sdkhjf

Gir 380-millionerskontrakt til «seg selv»

Peab Eiendomsutvikling har valgt Peab som totalentreprenør på Carl Berner Torg i Oslo.

Carl Berner Torg blir et åtte etasjer høyt bygg med 111 leiligheter samt butikker og serveringssteder. Totalt blir bygget 18.500 kvadratmeter.

Anleggsarbeidene er i gang, og bygget skal være ferdig  høsten 2020, melder Peab.

Papirløst prosjekt

Dette er første prosjekt i Peab som vil kjøre heldigital byggeplass, inkludert BIM.

− Det vil ikke være tegningsarkiv i papir, og samtlige aktører på byggeplassen vil benytte digitale plattformer for å kommunisere og dokumentere, sier administrerende direktør John Ivar Mejlænder-Larsen i Peab.

Satser 700 millioner?

Peab er engasjert med flere virksomhetsområder på Carl Berner Torg. Peab er med som eiendomsutvikler, byggentreprenør, anleggsentreprenør og industrivirksomhet.

− I dette prosjektet får vi vist frem mye av det Peab kan tilby våre kunder. Vi er stolte over den bredden i produkter, tjenester og kompetanse vi besitter i eget konsern, sier administrerende direktør Henning Hanevold i Peab Eiendomsutvikling.

Estate Nyheter anslår kjøpesummen for tomten Trondheimsveien 113 til ca. 300 millioner. Det innebærer at med en kontraktsverdi på 380 millioner kroner , er Peab-konsernets samlede investering i Carl Berner Torg på nærmere 700 millioner kroner.

Breeam very good

Bygge skal miljøsertifiseres Breeam Very Good, noe som skal oppnås ved blant annet å å anlegge grøntanlegg i gårdsrom,  som omkranses av tre lamellbygg. Det blir også to felles terrasser på hustakene.

Arkitekt for forprosjektet er Link arkitektur, mens Gunnar Kind AS tar seg av detaljtegningene.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095