23948sdkhjf

Husfabrikken til Svalbard

Skal sette sammen seks skredsikre modulhus i Longyearbyen.

De siste årene har Longyearbyen vært rammet av flere snøskred. Skredene har ført til boligmangel, og Kommunal- og moderniseringsdepartementet har derfor gitt Statsbygg oppdraget med å bygge nye, trygge hjem.

Seks leilighetsbygg

Nå er det inngått kontrakt med Skanska Husfabrikken om bygging av 60 boliger i Gruvedalen, øst for Longyearbyen sentrum. De modulbaserte boligene vil bestå av 3-, 4- og 5-roms leiligheter, fordelt på seks bygg, opplyser Skanska i en pressemelding.

– Vi vil jobbe for å holde fremdriften i dette prosjektet med sikte på at de første husstandene kan flytte inn på nyåret 2019, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg.

Produseres i Steinkjer

– Vårt byggesystem gjør at vi kan produsere modulene under tak på fabrikken vår på Steinkjer. Vi mener dette fører til at kvaliteten på boligene går opp, samtidig som byggetiden og kostnadene går ned, sier administrerende direktør i Skanska Husfabrikken, Terje Mjøen.

Modulbyggene vil skipes rett fra kaien i Steinkjer og skal etter planen ankomme Svalbard etter én ukes seilas.

Totalt skal det bygges 8000 m2 med nye boliger. 40 boliger skal stå klare mot slutten av 2018, de resterende 20 våren 2019.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094