23948sdkhjf

Byggeplass spekket med sensorer

Telia og Effera ønsker å effektivisere norske byggeplasser.

Sensorene skal bidra til å skape verdi for entreprenørbransjen, forsikrer Telia i en pressemelding.

– Dette er det første partnerskapet som skal digitalisere entreprenørbransjen for alvor. Vår IoT-teknologi og Efferas digitale plattform kan bidra til enorme besparelser, hevder Jon Christian Hillestad, leder for bedriftsmarkedet i Telia Norge.

Norsk plattform

Efferas digitale plattform Insight er nå integrert med Telias IoT-infrastruktur og teknologi. Integrasjonen gjør at man kan innhente mer informasjon, og denne informasjonen vil bli tilgjengelig for entreprenørene i nær sanntid, heter det.

Ved at data registreres automatisk, sparer personell tid på å rapportere inn mye av fremdriften i et prosjekt.

Oversikt

– Å ha informasjon om både mennesker og maskiner er nøkkelen til å drive et effektivt prosjekt, sier Frank Wehus, administrerende direktør i Effera.

– I et større veiprosjekt skal det kanskje tas ut over sju millioner kubikk med masse, og over hundre maskiner er involvert. Det vil ikke være mulig å ha en manuell oversikt på hvor mange og hvilke maskiner som befinner seg hvor til enhver tid. Tradisjonelt vil man ikke se en forsinkelse før det har gått noen uker i en slik situasjon. Med nær sanntid på bevegelsene for alle maskiner i drift, kan man daglig se hvor mange lass med masse som er flyttet, og systemet vil kunne varsle dersom faktisk fremdrift ikke er i henhold til plan., sier Wehus.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094