23948sdkhjf

Akter å løse miljøfloken

Med innovasjonsprogrammet Floke vil Statsbygg endre byggebransjens måte å jobbe på.

Dagens byggebransje er preget av en såkalt lineær økonomi der energi, materialer og andre ressurser brukes uten tanke på gjenbruk.

Ved å delta i Floke vil Statsbygg være med på å gi næringen en mer sirkulær og bærekraftig økonomi der ressursene brukes flere ganger, skriver selskapet i en pressemelding.

– Et godt samarbeid mellom aktørene i bransjen må til for å skape en grønnere framtid, sier administrerende direktør i Statsbygg, Harald Nikolaisen.

Klimaversting

Floke ledes av Æra Strategic Innovation. Deltakere fra hele byggenæringen er med i programmet. Statsbygg samarbeider særlig med Buildingsmart og Circular Norway. 

Et av områdene der byggebransjen har mye å hente, er gjenbruk er energi. Bransjen står for 40 prosent av energibruken og en tredel av alle klimagassutslipp i Norge.

Vil sette nye standarder

I innovasjonsprogrammet vil Statsbygg også se nærmere på hvordan teknologi kan brukes for å få mer bærekraftig drift av bygg. Anskaffelsesmetoder som sikrer mer sirkulærøkonomiske løsninger, er et annet satsningsområde.

– Som en av de store aktørene som bestiller mange tjenester og produkter, kan vi bidra til å sette standarder og å stille krav, sier Nikolaisen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094