23948sdkhjf

Norconsult kjøper arkitekt-kjempe

Arkitektkontoret står bak Gardermoen, St. Olavs Hospital og det nye regjeringskvartalet.

Nordic – Office of Architecture er Norges største arkitektkontor. Nå får de Norges største rådgivingsselskap som hovedeier, heter det i en pressemelding.

Nordic har 170 medarbeidere i Oslo, København og London. Norconsult har 3350 medarbeidere ved 93 kontorer i Norge og utlandet.

Satser internasjonalt

Selv om Nordic nå blir en del av Norconsult-konsernet, som kjøper 90 prosent av aksjene, skal arkitektkontoret utvikles videre som eget selskap og varemerke. Nordic – Office of Architecture fortsetter med samme ledelse og 11 partnere på eiersiden. Det skjer heller ingen endringer i Norconsults organisasjon.

– Vi skal ha Norden som hjemmemarked og plattform for store, internasjonale oppdrag. Sammen blir vi også bedre rustet til å møte det digitale skiftet, sier styreleder og faglig leder Gudmund Stokke i Nordic – Office of Architecture.

Gamle venner

Norconsult og Nordic – Office of Architecture har allerede samarbeidet om en rekke prosjekter, som flyplassene Gardermoen og Flesland, LHL-sykehuset og sykehusene Førde og Aker.

– For oss var Nordic det åpenbare valget. Sammen kan vi tilby solid, nordisk tverrfaglig kompetanse og erfaring innen samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult.

Transaksjonen er planlagt gjennomført før sommeren, forutsatt godkjenning fra Konkurransetilsynet.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094