23948sdkhjf

På samme sky

Skanska, Veidekke og AF-gruppen innfører samme sky-baserte kontrollsystem på byggeplassene.

De tre entreprenørene følger i fotsporene til Oslo kommune og Statsbygg, som allerede har innført det digitale systemet HMSREG. Ifølge IT-selskapet Omega, som har utviklet systemet, gir det oversikt over leverandører og mannskap som til enhver tid er til stede på byggeplassene.

I fellesskap har de tre entreprenørene, som er landets største på privatmarkedet, fått tilpasset en egen versjon av HMSREG.

– Nå får vi vesentlig større innsikt i selskapene som gjør oppdrag for oss, og deres ansatte. Dette gir oss trygghet om at de vi har med oss, er de rette, sier konsernsjef Ståle Røed i Skanska til Dagens Næringsliv.

Systemet gir oversikt over kontraktører og underleverandører og innhenter løpende informasjon om hvem som blir registrert inn og ut av byggeplassene. Det gir også informasjon om hvor mange fagarbeidere, lærlinger og ufaglærte som befinner seg på de ulike prosjektene.

Ifølge reklamen er HMSREG utviklet for å bekjempe svart arbeid og useriøse underleverandører. Det skal også være også et hjelpemiddel til å avdekke økonomiske uregelmessigheter og ivareta bestemmelser i Byggherreforskriften.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111