23948sdkhjf

600-millionerskontrakt til Peab

– Dette er et av de største oppdragene vi har fått noensinne, sier Gro Skaar Knutsen, adm. dir. i Peab Bjørn Bygg.

Peab Bjørn Bygg er valgt som totalentreprenør for Alta omsorgssenter. For rundt 600 millioner kroner skal entreprenøren levere 24.000 kvadratmeter sommeren 2020. Arkitekt er Stein Halvorsen Arkitekter.

– Dette er et av de største oppdragene vi har fått noensinne, sier Gro Skaar Knutsen, administrerende direktør i Peab Bjørn Bygg.

Fem bygg i massivtre

Altas nye omsorgssenter vil blant annet bestå av 60 omsorgsboliger og 108 sykehjemsplasser fordelt på totalt fem bygg. Hele prosjektet bygges i massivtre.

− Prosjektet passer veldig godt med vår visjon om å bygge fremtidens bærekraftige samfunn. Det er veldig positivt at byggherren har valgt miljøvennlig massivtre, understreker Gro Skaar Knutsen i en pressemelding.

Stort og omfattende

Omsorgssenteret får beliggenhet i Alta sentrum. De fem bygningene, som totalt utgjør et areal på rundt 24.000 kvadratmeter, vil bestå av flere avdelinger og funksjoner. Det blir blant annet 54 heldøgns bemannede omsorgsboliger og seks heldøgns bemannede omsorgsboliger for yngre brukere. I tillegg skal det bygges 72 langtids sykehjemsplasser og 36 korttids sykehjemsplasser.

− Utover dette bygger vi kontorlokaler, resepsjon, kafé/kantine, storkjøkken, helsestasjon og legekontor. Parkeringskjeller og tekniske arealer er også med i oppdraget, forteller Per Ivar Rasmussen, distriktssjef for Peab Bjørn Bygg i Finnmark.

− Totalt har vi beregnet at det vil gå med om lag 9500 kubikkmeter betong og 4000 kubikkmeter massivtre, legger han til.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093