23948sdkhjf

– Typisk norsk å være innovativ

Norske særegenheter gjør oss ekstra konkurransedyktige, mener næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Det var i en tale på offshore-messen Subsea Valley at Røe Isaksen begrunnet sin optimisme for norsk økonomi på denne måten.

Etter å ha fremhevet olje- og gass-sektoren som en bærebjelke også i overskuelig framtid, understreket han behovet for å finne flere bein å stå på. Der mener han vi er godt på vei.

– Norge er kanskje et lite land, men vi verdensledende innen energi, olje og gass. Det er en posisjon vi skal beholde i flere tiår framover, sa han.

– Vi er kanskje ikke verdensmestere i teknologisk utvikling, men vi er definitivt blant verdens beste til å tilpasse oss og ta i bruk ny teknologi. Ingen steder har automatiseringen og digitaliseringen kommet lenger enn hos oss, sa ministeren.

Hovedårsaken mener han er delt:

  • Samarbeid: Avstanden mellom arbeidsgivere og arbeidstakere er mindre i Norge enn i de fleste andre land. Dette gjør at utvekslingen av ideer og innføringen av nye arbeidsformer går lettere.
  • Behov: Norske arbeidstakere hever relativt høye lønninger. Det øker motivasjonen for å effektivisere med automatisering og ny teknologi.

– Nordmenn er vant til å tilpasse seg ny teknologi og arbeidsformer, vi er «early adaptors», sa Torbjørn Røe Isaksen, som holdt foredraget sitt på engelsk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062