23948sdkhjf

Petter Stordalen får høydekonkurranse

Det 245 meter høye Stordalen-hotellet i Göteborg kan få kort levetid som Nordens høyeste.

– Gjestene ved Clarion Hotel Karlatornet kommer til å tro at de har havnet i Nirvana når de titter ut fra takrestauranten, jublet den norske hotellkongen da det ble klart at han fikk tillatelse til å reise det spektakulære tårnet like før jul.

Dobbelt så høyt som i Norge

Med sine 245 meter vil det overta tittelen som Nordens høyeste bygning med god margin når det står ferdig i 2021. I dag er det bygningen Turning Torso i Malmö som innehar tittelen med 190 meter.

Til sammenlikning er Norges høyeste bygninger på 120 og 117 meter, henholdsvis Nexanstårnet i Halden og Oslo Plaza. Posthuset i Oslo har tredjeplassen med 112 meter.

Vi har her unntatt tekniske installasjoner, for at en bygning skal klassifiseres som et høyhus, må over 50 prosent av høyden utgjøres av «beboelige etasjer».

Vil bli 280 meter

Nå melder danske TV2 Lorry at høyderekorden til Stordalen kan bli forbigått av en bygning som er under planlegging i København. Denne bygningen, som etter planen skal ligge i H.C Andersen Amusement Park ved Ytre Nordhavn, skal rage hele 280 meter i været.

Bak de hårete planene står Kurt Immanuel Pedersen, som er sjef for H.C. Andersen Adventure Tower. Prisen for skyskraperen er beregnet til 6,1 milliarder norske kroner, og ifølge Pedersen kan byggingen gi mellom 1500 og 1800 nye jobber.

Om alt går som planlagt, vil første spadetak tas i 2023.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.581