23948sdkhjf

Bergens nye næringspark

Veidekke har fått æren av starte utbyggingen av den nye næringsparken ved Flesland.

Veidekke har fått i oppdrag å oppføre de to første kontorbyggene i Bergen Business Park på Flesland. Utbygger er Bergen Lufthavn Utvikling (50/50 eid av Linstow og Flesland Holding), skriver selskapet i en melding.

Kontrakten er en totalentreprise verdt rundt 220 millioner kroner ekskl. mva.

Fasevis utbygging

Veidekke skal bygge to fem-etasjers kontorblokker kalt «Expo-bygget» og «Midt-bygget» på totalt 14.000 m2 over en felles parkeringskjeller.

Dette er starten på utviklingen av en moderne og ambisiøs næringsby like ved den nye terminalen på Bergen lufthavn Flesland. Utbyggingen har høye miljøambisjoner og vil skje fasevis, basert på leietakernes behov.

– Moderne uttrykksform

– Vi gleder oss over at prosjektet nå realiseres. Godt samspill mellom utbygger, leverandører, arkitekter og rådgivere har gitt spennende bygg med moderne uttrykksform, høye kvaliteter, god funksjonalitet og fleksibilitet. Byggene blir BREEAM-sertifisert, sier distriktsleder Erlend Bygnes i Veidekke Entreprenør Bergen.

Byggestart blir like over påske, og den første kontorblokken («Expo-bygget») skal stå klart til innflytting i løpet av september 2019.

Bergen Business Park

  • Bergen Business Park er en ny næringspark planlagt ved Vestlandets største trafikknutepunkt, Bergen lufthavn Flesland.
  • Området skal utvikles med kontorer, hotell, spisesteder og forretninger.
  • Ambisjonen er å skape en moderne næringspark av internasjonalt format – et knutepunkt for lokalt og regionalt næringsliv, og en næringslivsmotor for hele Vestlandet.
  • Mer info: Bergens Business Park
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.083