23948sdkhjf

Lørens nye høyhus

Skanska legger 566 millioner på bordet for det nye næringsbygget i Hovinbyen.

Skanska har besluttet å investere 566 millioner kroner i et 16-etasjers kontorprosjekt på Løren i Oslo, ifølge en melding fra selskapet.

Prosjektet Parallell vil ligge langs Ring 3 og ha et utleieareal på 19.500 kvadratmeter når det står ferdig våren 2020.

Parkbro

I bygget planlegges velkomstsenter, kafé, bedriftsrestaurant, møtesenter og auditorium. Inngangen vi lligge vendt ut mot et torg.

I forlengelse av torget planlegges det en ny parkbro, som skal bidra til at den nye Hovinbyen på Oslo øst knyttes tettere sammen.

Ladestasjoner

Hovinbyen består av Løren, Økern og Hasle og er Oslos desidert største utviklingsområde for tiden. Her bygges boliger for over 100.000 beboere, kontorbygg og handelsområder.

I kjelleren til Parallell er det planlagt sykkelparkering med «mekkestasjon» og sykkelvask, garderober og dusj samt parkering med ladestasjoner for el-biler.

WELL-sertifisering

I tillegg til å bli sertifisert som et BREEAM-bygg, er Parallell utviklet med Skanskas kjølingssystem Deep Green Cooling. Som et tredje miljøtiltak skal bygningen WELL-sertifiseres.

WELL er basert på hvordan miljøet i bygget påvirker mennesker og kombinerer beste praksis innen design og konstruksjon.

Utvikler, byggherre og entreprenør

– Vi skal bygge et sikkert, miljøsmart og brukervennlig kontorbygg, forteller direktør i Skanska Commercial Development Norway, Bjørn Mattsson.

Byggekontrakten har en verdi på 418 millioner kroner og vil inngå i Skanska Norges første ordrekvartal i 2018.

– I dette prosjektet har vi som entreprenør bidratt med kompetanse og erfaring allerede i utviklingsfasen. Dette skaper bedre og mer kostnadseffektive løsninger, tilføyer konserndirektør for byggevirksomheten i Skanska Norge, Camilla Krogh.

Eiendomsfakta Parallell

Sted: Oslo

Type lokale: Kontor og forretning

Størrelse: 20.000 kvm

Etasjer: 16 inkludert underetasje

Ferdig: 2020

Fellesfasiliteter: Velkomstsenter, café, bedriftsrestaurant, møtesenter, sykkelparkering og mekkestasjon, garderober med dusj, takterrasse

Miljøsertifisering: BREEAM NOR Excellent

Kilde: Skanska Eiendom

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093