23948sdkhjf

Satser 22 mill. på helautomatisk trefabrikk

Det statlige investeringsselskapet Investinor står for halve moroa.

Flere investorer satser 22 millioner på bygningselementene fra Termowood, hvorav nærmere 11 millioner kommer fra Investinor.

Termowood er en hybrid mellom tradisjonelt bindingsverk og massivtre, levert i bygningselementer som settes sammen som legoklosser. Selskapet har allerede levert elementer til et titall prosjekter, herunder boliger, barnehage og omsorgsbolig, skriver de i en pressemelding.

– Raskere og billigere

– Produktet er optimalisert for helautomatisk, robotisert produksjon og gir en betydelig rasjonalisering av medgåtte timer samt mulige feilkilder i et byggeprosjekt. Samtidig gir utformingen nærmest ubegrenset arkitektonisk frihet og svært kort vei fra tegnebrett til ferdig hus, sier investeringssejf Per Erik Sandersen i Oxer Kapital.

– Vi har vært igjennom en vellykket demonstrasjonsfase og går nå over til fullskala, tilnærmet helautomatisert produksjon i Hurdal basert på norsk trevirke, sier Nils Otto Ørjasæter, styreleder i Termowood.

Han hevder at Termowood kan gi opptil 80 prosent raskere byggetid på byggeplassen enn med tradisjonelt bindingsverk, og at kostnadene vil reduseres med 10 til 30 prosent.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062