23948sdkhjf

Dekker stadion med solceller

Norges største batteri skal kobles til et enormt solcelleanlegg på fotballklubben Odds hjemmebane.

Tre tusen solcellepaneler skal gjøre det mulig å utnytte overskuddsenergi fra idrettsarenaen i Skien.

– Når flomlysene skrus på en kampdag, tidobles strømforbruket. Med dette prosjektet skal vi se på hvordan det er mulig å utnytte den ekstra energien vi får gjennom solcelleanlegget til å utjevne slike effekttopper, sier konserndirektør for kommunikasjon og myndighetskontakt i Skagerak Energi, Kristian Norheim, som nå bare er avhengig av godkjenning fra NVE og sitt eget styre for å sette prosjektet ut i livet.

Siden strømnettet dimensjoneres for de tidspunktene hvor belastningen er størst, vil tiltak som bidrar til å ta ned effekttoppene, gjøre nettinvesteringene rimeligere.

– Taket lå jo der

Ideen var det Odds daglige leder Einar Håndlykken som fikk. Han koblet på Odds mangeårige samarbeidspartner Skagerak Energi og Kontorbygg AS, som eier deler av bygningsmassen. Enova støtter prosjektet med 14 millioner kroner.

– Det startet med en vill idé. Taket lå jo der. Det må kunne brukes til noe, tenkte jeg. Jeg håper dette kan inspirere andre fotballklubber, men lærdommene vil være nyttige for alle med store tak, og de som skal utvikle energisystemet vårt, sier Håndlykken.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078