23948sdkhjf

Flytter hele studentbyen

Skredfare gjør at en gruppe studentboliger gis en langt mer attraktiv plassering enn opprinnelig planlagt.

I styremøte 1. mars ble bygging av Elvesletta studentboliger på Svalbard vedtatt. Samskipnaden skal dermed i gang med å sette opp nye studentboliger sentralt i Longyearbyen.

Når disse står klar, vil Samskipnaden avvikle Nybyen studentboliger, som ligger i skredutsatt område, skriver Samskipnaden i en pressemelding.

Rød sone

Etter skredrapporten fra 2016 fremkommer det at Nybyen studentboliger ligger i rød sone, og dette gjør at Samskipnaden må tenke nytt om våre eksisterende boliger i Nybyen.

– Den siste tiden har vi måttet evakuere beboere oftere og oftere, og dette er ikke forenelig med den tryggheten vi ønsker å sikre for våre studenter, sier administrerende direktør Hans Petter Kvaal

Flere vil til Svalbard

Arktiske studier øker i popularitet, og Unis øker sin aktivitet på Svalbard. Samskipnaden legger dermed til rette for at en økt tilstrømming av studenter kan skje.

Med et praktbygg midt i Longyearbyen sentrum åpner vi opp og utvide sentrumsområdet, og plasserer studentene i kjernen av byen.

Arkitektkonkurranse

Samskipnaden har i forkant av styrevedtaket gjennomført en arkitektkonkurranse med tre store arkitektbyråer. Etter funksjonskrav utformet av studenter tilknyttet UNIS, Samskipnaden og lokalstyret i Longyearbyen utarbeidet konkurransedeltakerne tre fullgode eksempler på hvordan Elvesletta studentboliger kan utformes.

Lokal tilhørighet, kjennskap til samskipnadens behov og fokuset på studentvelferd var det som tippet vektskålen. 

AT plan og arkitektur leverte det beste forslaget. Og disse kjenner Samskipnaden godt fra byggingen av Dramsvegen Panorama studentboliger i Tromsø.

– Vi er veldig glad for å fortsette samarbeidet med det arkitektbyrået som kjenner studentene våre best" sier styreleder Johannes Utvåg.

Miljøkonsulent

For å gjøre vårt fotavtrykk så lite som mulig på Svalbard har vi engasjert en miljøkonsulent for å følge byggeprosjektet i planleggingsfasen.

Dette gjør vi for å se på alternative løsninger, og for å tenke nytt rundt energibehovet" sier administrerende direktør Hans Petter Kvaal.

Lokalstyret på Svalbard, studenter og en egen styringsgruppe intern i samskipnaden har jobbet tett sammen i utarbeidelsen av for prosjektet og de videre planene. Tomta står klar, vi kan nesten ikke vente med å starte.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064