23948sdkhjf

Fasadeleverandør kjøpt opp

Ringsaker vegg- og takelementer, som leverer dekke til Mjøstårnet, kommer på danske hender.

I Norge er det et stort vekstpotensial, sier danske Taasinge Elementer, som kjøper 75 prosent av RVTs fabrikk i Brummundal.

Danmarks eldste produsent av vegg- og takelementer gjør med dette sitt første strategiske kjøp i Norge.

Vil vokse i Norden

– I Norge er det et stort vekstpotensial på markedet for prefabrikkerte bygningselementer, og oppkjøpet er en viktig del av strategien vår for å gjøre Taasinge Elementer til en enda større aktør på det nordiske markedet. Vi vil kunne skape en rekke synergieffekter mellom RVT og de øvrige aktivitetene i Taasinge Elementer, forteller administrerende direktør i Taasinge Elementer, Martin Tholstrup, i en pressemelding

Lignende virksomheter

RVT er en ledende norsk produsent av prefabrikkerte fasadeelementer i tre og har mange likhetspunkter med Taasinge. Den norske virksomheten sysselsetter 50 medarbeidere og omsetter årlig for ca. 100 millioner kroner.

– RVT utfører mange spesielle prosjekter og er nå i ferd med å levere dekke- og fasadeelementer til det berømte Mjøstårnet, som med sine 18 etasjer og en høyde på 80 meter er verdens høyeste trehus.

Børsnotert eier

Taasinge Elementer har i dag ca. 180 medarbeidere fordelt på de tre danske produksjonsenhetene på Tåsinge ved Svendborg, Hampen i Midtjylland og Ugilt i Nordjylland samt på fabrikken i Latvia.

Taasinge Elementer inngår i det store børsnoterte nordiske konsernet, Nordic Waterproofing, som er en av de største markedsaktørene innen kledning og tetting av bygg i Nord-Europa.

Konsernet omfatter kjente varemerker som Phønix Tag Materialer, Mataki, Trebolit, Kerabit, Nortett, Seal Eco og SPT Painting.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079