23948sdkhjf

Startet eget energiselskap for byggeprosjekt

Myrvoll Stasjon-prosjektet får varme fra et selskap som eies av utbygger og energileverandør i felleskap.

På Myrvoll i Oppegård kommune er en større boligutbygging så vidt i gang, med JM Norge og Bolig & Eiendomsutvikling som utbyggere. Det nye boligområdet skal utvikles med ca. 850 boliger, butikker, offentlig torg, private barnehager og parker.

Den nye eiermodellen skal gi bedre drift og lønnsomhet ved etablering av energisentraler.

Eget selskap

For prosjektet Myrvoll stasjon har utbyggerne gitt AF Energi & Miljøteknikk et helhetlig ansvar for å designe, installere og drifte en felles energisentral for området. Sentralen organiseres i et eget selskap, Myrvoll Energi AS, som vil eies med 50 prosent hver av JM Norge og AF.

Dette sikrer sammenfallende interesser både i utbyggingsfasen og driftsfasen, hevder AG-gruppen i en pressemelding.

Trygghet for kjøperne

– Ved å plassere hele ansvaret for varmeforsyningen til AF Energi & Miljøteknikk reduserer vi usikkerhet og oppnår en energiløsning som er riktig tilpasset, sier Kim Andre Moe, prosjektsjef i JM Norge.

– Energisentraler har blitt mer kompliserte, og vi ønsker å skåne boligkjøperne fra å bli sittende med ansvar for noe de ikke har kompetanse på.

Enaktiva er her

– Paal Gundersen, daglig leder i Bolig & Eiendomsutvikling, fremhever verdien av å kunne garantere boligkjøperne at varmen blir levert fra en aktør med høy teknisk kompetanse og solide eiere i ryggen. AF vil være medeier i sentralen gjennom selskapet Enaktiva. Dette selskapet er en ny satsning som skal gi utbyggerne sikkerhet for at AF Energi & Miljøteknikk designer og leverer løsninger som er optimale i et langsiktig eierperspektiv.

Pilot

Myrvoll Energi har vært pilot for å utvikle eierskapsmodellen og avtaleverket for konseptet. Avtalene regulerer økonomi, eierstruktur og alle viktige grensesnitt for energiløsningen. Energisentralen er den første av i alt tre miljøvennlige sentraler som selskapet skal etablere i området.

 Det skal installeres varmepumper til å utnytte grunnvarme fra energibrønner, og anlegget skal i tillegg gjenvinne varmen i avløpet fra byggene på Myrvoll Stasjon.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141