23948sdkhjf

Kranselag på Marienlyst

Denne uka var det kranselag på Marienlyst skole. Taket på det nye bygget er tett, og om et halvt år kan skolen ønske ytterligere 300 elever velkommen.

Prosjektleder Andreas Halsebakke i Undervisningsbygg hedret bygningsarbeiderne med hjortegryte og bløtkake under tett tak i det nye bygget på Marienlyst denne uka.

– På vegne av Undervisningsbygg ønsker vi velkommen til kranselag. Dere har gjort en fantastisk jobb, sier Andreas til rundt 60 oppmøtte bygningsarbeidere.

Halsebakke forteller at taket var tett i god tid før jul, men at de valgte å ta kranselaget nå i februar når det er flere bygningsarbeidere på bygget, som en markering for godt utført arbeid så langt.

Nybygget står ferdig allerede 4. juli i år. Til høsten kan dermed Marienlyst skole ønske ytterligere 300 elever fra ungdomstrinnene velkommen – som vil bli fordelt i 10 splitter nye klasserom. I øverste etasje vil det også bli bygget kontorer og arbeidsplasser med tilhørende fasiliteter for 27 lærere.

Kontrakt med HENT
Det er totalentreprenørfirmaet HENT som har tatt på seg arbeidet med nybygget. Kontrakten med entreprenørfirmaet har en verdi på ca 60 millioner kroner (eks. mva). Halsebakke er godt fornøyd med prosessen så langt.

- Vi har et veldig godt samarbeid med HENT, sier han.

Nybygget er oppført på baksiden av den eksisterende skolen, og bygges etter passivhus-standarden. Det vil si at skolen har et vesentlig lavere energibehov enn før i tiden.

Skolen
Marienlyst skole ble grunnlagt i 1954 og er både en barne- og ungdomsskole. I dag er Marienlyst skole oppført på gul liste i Riksantikvarens kulturminnedatabase – og er altså bevaringsverdig.  

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078