23948sdkhjf

Media City Bergen vant Cityprisen 2018

Med sine 45 000 kvadratmeter er Media City det største og høyeste næringsbygget i Bergen sentrum. Bygget eies 50/50 av Entra ASA og Oslo Pensjonsforsikring.

Den gjeve prisen deles ut hvert år på den årlige Citykonferansen for eiendomsbransjen. Kriteriene for å få prisen er at prosjektet er nyskapende, økonomisk vellykket og utformet på en måte som bidrar positivt til omgivelsene.

Cityprisen ble delt ut for første gang i 1998 og har gjennom tiden gått til en rekke anerkjente eiendomsprosjekter over hele landet, blant annet Union Brygge i Drammen, Karenslyst allé, Tjuvholmen, Operakvarteret i Oslo, Vulkan i Oslo og Rockheim i Trondheim.

På årets Citykonferanse i forrige uke, ble det offentliggjort at årets pris gikk til den nyetablerte medieklyngen i Bergen, Media City Bergen. I juryens begrunnelse står det blant annet: 

«Med Media City Bergen er det etablert nytt liv i en del av Bergen sentrum folk flest ikke så ofte oppsøkte. Allerede kort tid etter ferdigstillelsen har byggene blitt en attraksjon og destinasjon for store og små mediebedrifter, deres besøkende og byens innbyggere». 

«Juryen er imponert over den dristighet, nyskapning, rendyrking av konsept og gjennomføringsevne som er lagt for dagen i planleggingen og realiseringen av prosjektet MCB».

Bygget var innflytningsklart i august 2017. Den nye Medieklyngen i Bergen er inspirert av MedieCity UK i havneområdet i Manchester i Storbritannia. Iniativtakerne til prosjektet var TV2, NRK, Bergensavisen, Bergens Tidende, Universitet i Bergen og teknologiselskapet VIZRT. De har nå alle flyttet inn i bygget sammen med en rekke andre selskap deriblant teknologiselskapet Vimond, flere oppstartsselskaper, event- og kommunikasjonsselskap og andre medierelaterte selskap.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078