23948sdkhjf

Borettslag - sameie: 1-0

Trenden har snudd, i 2017 ble det bygget flere borettslagsboliger enn sameieboliger.

Boligbyggelagene bygger flere leiligheter i borettslag enn i sameier, viser tall fra Norske Boligbyggelags Landsforbund.

I 2017 ble det bygget 1402 borettslagsboliger, noe som utgjør 58 prosent i fordelingen mellom boliger i borettslag og sameier (1009). Dette kommer fram i NBBLs årlige byggestatistikk. Statistikken viser også at det nå er over 1,02 millioner medlemmer i boligbyggelag.

Det snudde i 2016

Prisveksten vi har hatt de siste årene, har gjort det lønnsomt å investere i bolig. Derfor har sameier med mer fleksible utleiemuligheter blitt attraktive og etterspurt i markedet. Denne trenden er nå i ferd med å snu.

– Vi så det allerede 2016. Andelen borettslag som ble bygget, steg i forhold til året før. Det betyr at markedet nå etterspør en måte å organisere boliger på som tilrettelegger for et stabilt bomiljø, sier Thor Eek adm. direktør i NBBL.

Ikke et investeringsobjekt

Formålet med borettslag er å gi andelseierne en god plass å bo, ikke et investeringsobjekt. Derfor er det regler som hindrer hyppig utleie i borettslag.

– Noen opplever disse utleiereglene som strenge, men de fører til at det er eierne som i hovedsak bor i borettslaget. De har interesse av å ta vare på boligen sin, bygningen og fellesområdene, avslutter Eek.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062