23948sdkhjf

Ringvirkningene

Det nye regjeringskvartalet gir en rekke gevinster for nærområdet. Sjekk før og etter-bildene!

Det nye regjeringskvartal skal ikke bare by på et effektivt departementsfelleskap med distinkte bygninger og en flott regjeringspark. Det vil også være en gedigen byreparasjon, melder Statsbygg.

– Rundt regjeringskvartalet er det i dag noen av Oslos aller dårligste byrom. Y-blokken er blant annet en bidragsyter til dette der den sperrer og ødelegger sikt- og ganglinjer. Med de grepene som vi har tatt i reguleringsplanen og vi tilrettelegger for i skisseprosjektet, vil dette bli betydelig forbedret, sier prosjektdirektør Knut Jørgensen.

Flytter brannstasjonen

– Oslo kommune har bestemt seg for å flytte hovedbrannstasjonen, og ved å senke Ring 1, rive Y-blokken, rive brannstasjonen og modulere de nye bygningene, får man ikke bare et effektivt og sikkert departementsfelleskap i distinkte bygninger, men også en gedigen byreparasjon.

– Ring 1 ved Møllergata, Hospitalsgata, Eva Kolstads gate og bybildet nedenfor Trefoldighetskirken og Deichmanske bibliotek blir helt endret – til det radikalt bedre. Det blir rett og slett mye bedre å oppholde seg her og er et klart bilde på hvordan prosjektet gir noe tilbake til byen, sier prosjektdirektøren.

Ny fase

Prosjekt nytt regjeringskvartal er nå i en ny fase: skisseprosjektet. Nå skal vinnerforslaget fra plan- og designkonkurransen utvikles, forbedres og konkretiseres.

Skisseprosjektet skal etter planen leveres til Kommunal- og moderniseringsdepartementet sommeren 2018.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078