23948sdkhjf

Norges nye lekeland?

Du skulle bare visst hva Den magiske fabrikken utenfor Tønsberg driver med. Multiconsult leder utbyggingen.

Den magiske babrikken er først, størst og best på biogass i Norge, skriver Multiconsult, som har fått i oppdrag å lede den videre utbyggingen av det fargerike pilotanlegget.

Drivstoff og gjødsel

Den magiske fabrikken er et nasjonalt pilotanlegg, og det største av om lag 40 biogassanlegg i Norge. Anlegget behandler matavfall fra en rekke kommuner langs indre Oslofjord, i tillegg til husdyrgjødsel fra ca. 60 bønder i Vestfold.

Her lages det i dag biogass til transport tilsvarende ca. 70 GWh/år, og biogjødsel som går tilbake til bøndene som erstatning for bruk av kunstgjødsel i landbruket. Fabrikken ligger på Rygg industripark utenfor Tønsberg.

Avløpsslam

Hjellnes Consult, nå en del av Multiconsult Norge, har siden 2013 hatt all prosjektledelse og byggeledelse for utbyggingen av Den magiske fabrikken.

– Det har vært et svært spennende og viktig prosjekt å jobbe med, og vi er veldig glade for at vi nå skal være med på den videre utbyggingen. Vi er allerede i gang med gjennomføring av Produksjonslinje 2 og 3, der det planlegges behandling av avløpsslam og organisk avfall fra industri og landbruk ved fabrikken, sier prosjektleder Knut Olav Furuseth.

Vant rammeavtale

Kunden er Grenland Vestfold biogass, et selskap som eies av kommunene og avfallsselskapene i Grenland og Vestfold. Formell tiltakshaver er Tønsberg kommune.

– Multiconsults oppgave i prosjektet har til nå omfattet all prosjekt- og byggeledelse, anskaffelser og kontraktsoppfølging av alle prosessleveranser i fabrikken samt all arealplanlegging og byggesaksbehandling. Dette teamet videreføres i arbeidet med produksjonslinje to og tre.

– I tillegg er Multiconsult Tønsberg engasjert til å levere tjenester fra rådgivende ingeniører og innen geoteknikk, hvor vi har vunnet en rammeavtale, sier Furuseth.

Arbeidet planlegges ferdigstilt i 2020–2021. Seks medarbeidere fra Multiconsult er involvert i prosjektet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.145