23948sdkhjf

NRC i støtet

NRC-gruppen kan feire både rekordomsetning og en ny kontrakt, den tredje storfangsten på få dager.

Ikke før har NRC Group offentliggjort et rekordresultat for 2017 (se lenger ned), så renner det inn nok en kontrakt. Denne gangen gjelder det et oppdrag for Yara i forbindelse med rehabiliteringen av Hovedkaia på Herøya i Porsgrunn.

Kontrakten har en verdi av 38 millioner kroner og skal utføres av NRCs norske datterselskap, skriver gruppen i en pressemelding.

Tidligere i 2018 er NRC tildelt en stor jernbanekontrakt og, ikke minst, arbeidet med t-banestasjonen Holtet i Oslo – selskapets største noen sinne. I Porsgrunn er det grunnarbeid det er snakk om.

Fare for utrasing

– Det har i mange år vært problemer med erosjon og utvasking under Hovedkaia på Herøya, og vi i NRC Group skal nå bruke vår kompetanse for å redusere faren for overbelastning på dette kaianlegget i Porsgrunn, sier Geir Nilsen, daglig leder i NRC Norge.

For å sikre bakenforliggende konstruksjoner og forhindre utrasing, skal det bygges en ny spuntvegg på ca. 175 meter langs kaifronten. I tillegg skal det støpes ny kaifront og lages åpninger i dagens kaidekke for oppfylling bak spunten.

Arbeidet påbegynnes denne måneden og prosjektet ventes ferdigstilt i februar 2019.

Rekordresultat

  • Entreprenørfirmaet NRC legger frem sitt beste resultat noen sinne i tredje kvartal, målt i omsetning og resultat etter skatt.
  • Resultat etter skatt er på 51,9 millioner kroner, fra 18,3 millioner kroner for ett år siden, mens brutto driftsresultat er opp 72 prosent til 88,9 millioner kroner i samme periode.
  • Det er høy aktivitet, særlig i Sverige, som bidrar mest til resultatet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11