23948sdkhjf

Industribygg til Panelbygg

Selskapet vant kontrakten om å bygge ABBs lokaler i nye Kobbervik Næringspark etter «hard konkurranse».

– Dette er første trinn i Kobbervik Næringspark, og vi jobber nå med å utvikle neste byggetrinn, hvor det kan bygges ytterligere cirka 15.000 kvadratmeter, sier adm. dir. Bjørn Holm i Drammen kommune eiendomsutvikling.

Opprinnelig pukkverk

På grunn av det nye sykehuset i Drammen må ABB forlate Brakerøya etter hundre år – til fordel for Kobbervik Næringspark, også det i Drammen. ABB understreker at de opprettholder servicevirksomheten for byens trafoer etter flyttingen, som er satt til første kvartal 2019.

Den aktuelle eiendommen har vært drevet som pukkverk og er omregulert til lager og industri. Industribygget for ABB er på cirka 3600 kvadratmeter i tillegg til utelager, manøvreringsarealer og parkering. Bygget inneholder verkstedhaller, oljelaboratorium og rundt femti kontorplasser.

– Hard konkurranse

Panelbygg har fått oppdraget å bygge prosjektet i totalentreprise, skriver selskapet i en pressemelding. Byggestart er cirka 1. mars. Kontraktssummen er på cirka 60 millioner kroner ekskl. mva.

I tillegg skal det gjøres noe forberedende arbeider for byggetrinn 2.

– Etter en hard konkurranse og kort, men omfattende samspillsfase gleder vi oss nå til å ta fatt på selve byggeoppdraget, sier styreleder Thore Johansen i Panelbygg.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11