23948sdkhjf

Her er Røkkes skyskraperdrøm

Ved Akers hovedkontor på Fornebu ønsker Kjell Inge Røkke bygge et 180 meter høyt signalbygg.

Signalbygget «Verdenshavenes hovedkvarter» er en gammel drøm for finansmannen som nå er under uttegning ved flere av landets arkitektkontor, skriver Budstikka.

Planene ble første gang lansert på et kommunestyreseminar i Bærum fredag.

Foregangsnasjon

– Norge er en verdensledende havnasjon og har forutsetninger for å ta et globalt lederskap for havet. Vi ønsker å legge til rette for å samle ledende kunnskaps-, innovasjons- og forskningsmiljøer til «Verdenshavenes hovedkvarter» på Fornebu, sier Nina Jensen, som er administrerende direktør i X Four-10 – et datterselskap av Kjell Inge Røkkes private selskap TRG.

Ambisjonen er å samle kunnskapsmiljøer knyttet til bærekraftig fiskeriforvaltning, skipsfart, havteknologi, havbruk, laboratorier, vitenskap, forskning og interesseorganisasjoner. Leiligheter, hotell, kontorer og konferansefasiliteter kan være en del av dette levende senteret, opplyser selskapet.

Senteret vil samarbeide tett med det avanserte forsknings- og ekspedisjonsfartøyet REV (Research Expedition Vessel).

Pilotbygg innen juni

Aker kjøpte sin første tomt på Fornebu i 2005, og i Akerkvartalet ligger hovedkontorene til Aker og andre Aker-eide selskaper.

TRG har engasjert ledende nordiske arkitektfirmaer for å utarbeide forslag til pilot- og forbildebygg i tråd med Bærum kommunes ønsker.

Siktemålet er at det innen juni i år arbeides frem en «campus» som blir best mulig for interessentene. Det vil skje i samspill med Bærum kommune, skriver Budstikka.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078