23948sdkhjf

Gjør klart for Kjeller-utbygging

Forsvarsbygg vil ha alt på stell før de selger den 1000 dekar store tomten sin utenfor Oslo.

Innen 2023 flytter Forsvaret fra Kjeller flyplass, og Forsvarsbygg skal selge området. På Kjeller, i Lillestrøm, skal Forsvarsbygg selge en av østlandsområdets best plasserte og største utviklingstomter, kommer det fram av en pressemelding.

Men først skal Forsvarsbygg miljørydde en million kvadratmeter. Arbeidet skjer i dialog med Skedsmo kommune og miljøvernmyndighetene.

Har påvist forurensning

Kjeller har vært operativ flyplass i over 100 år. Forsvarsbygg har dermed gjennomført en innledende kartlegging av miljøsituasjonen på Kjeller-området.

– Og som forventet påviste vi forurensning på området. Vi skal derfor gjennomføre omfattende miljøundersøkelser i 2018 og 2019, sier delprosjektleder Pål S. Henriksen i Forsvarsbygg.

Lover full åpenhet

Hensikten er å få full oversikt over omfang, risiko og konsekvenser av forurensingen på flyplassen. Straks etter at kartleggingen og tiltaksplan er utarbeidet, vil Miljøoppryddingen starte.

– Vi ønsker å gi innsyn i vårt miljøarbeid på Kjeller. Derfor vil vi kommunisere funnene vi også gjør fremover til kommunen og media, sier Henriksen.

Bruker skytefelt-erfaring

Forsvarsbygg samarbeider tett med Skedsmo kommune om fremtidig arealformål på Kjeller frem mot 2023.

– Vi skal sørge for å rydde opp i all forurensing slik at Skedsmo kommune kan realisere sine visjoner om fremtidsbyen Kjeller i et trygt bomiljø, sier Therese Frivåg Lund i Forsvarsbygg.    

Forsvarsbygg har lang erfaring i å rydde forurenset grunn og å ta ansvar for natur- og miljø. Blant annet fra prosjektet «Ny by og ny lufthavn» i Bodø og store skytefelt, som på Dovre. Samme fremgangsmåte skal brukes på Kjeller.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094