23948sdkhjf

Det nærmer seg bygging i Bodø

I dag inngår Avinor, Forsvarsbygg og Bodø kommune viktige avtaler om byens nye flyplass.

Torsdag skal bystyret behandle samarbeidsavtale, masterplan og forskutteringsavtale i forbindelse med ny lufthavn i Bodø.

Avinors konsernsjef Dag Falk-Petersen og direktøren til forsvarsbygg, Thorbjørn Thoresen, vil være til stede i bystyret, der Avinor skal holde en presentasjon om masterplanen for den nye lufthavna.

– Jeg ser fram til at bystyret ferdigbehandler disse sakene, som er viktige skritt på veien mot en ny lufthavn, sier ordfører Ida Pinnerød.

Flytter lufthavna

Avtalen i prosjektet «Ny by, ny lufthavn» formaliserer samarbeidet mellom kommunen, Forsvarsbygg og Avinor for å sikre at oppdragene blir satt ut på best mulig måte.

– Formålet med avtalen er å tilrettelegge for by- og eiendomsutvikling på vesentlige deler av de arealene som i dag blir brukt til militær og sivil lufthavn i Bodø, ved å flytte lufthavna, sier direktør i Forsvarsbygg Thorbjørn Thoresen og konsernsjef i Avinor Dag Falk-Petersen.

Masterplan

Kostnadene for skisse- og forprosjektfasen som er omfattet av avtalen, inklusive prosjektering, teknisk rådgivning, flyplasstekniske utredelser, grunnundersøkelser, kartlegging av kulturminner og utgravingsarbeid, er anslått til totalt 90 millioner kroner.

I korte trekke viser masterplanen hvordan vi kan få en god planløsning for ny lufthavn, og dessuten ivareta et utviklingsbehov i et 50-årsperspektiv.

– Vi vil legge opp til en presentasjon og en spørsmålsrunde for medlemmene i bystyret. Masterplanen er et verktøy for skisseprosjektet som nå starter opp og vil danne grunnlag for arbeidet videre i prosjektet, sier konserndirektør i Avinor Stine Ramstad Westby.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.05