23948sdkhjf

Dødshuset

Entreprenørene Olav og Fredrik Selvaag tror det nærmer seg realisering av kunstnerboligen «A House to Die In» i Oslo. Til naboenes forargelse.

Den ekstraordinære boligen er et samarbeidsprosjekt mellom kunstneren Bjarne Melgaard, arkitektkontoret Snøhetta og de nevnte Selvaag-entreprenørene.

Bygningen er tenkt å fungere som Melgaards atelier og bolig, i nært naboskap med Edvard Munchs gamle eiendom og den eksisterende kunstnerkolonien på Ekely i Oslo, skriver Arkitektnytt.

Rystede naboer

Naboklagene skal så langt ha vært like høylytte som Melgaards tilsvar har vært krasse, og byggesaken ligger nå hos vernemyndighetene.

– Vi hadde ikke kalkulert med oppstanden, men vi hadde nok blitt skuffet hvis dette var blitt forbigått med likegyldighet, sier Kjetil Trædal Thorsen i Snøhetta til Arkitektnytt.

Kosedyr

Utvendig er bygget kledd i brent eik, inspirert av japansk byggeskikk. Det blir de enorme, hvite kosedyrenes oppgave å holde huset oppe.

Utbygger Olav Selvaag er optimistisk med tanke på å få ferdigstilt huset.

– Vi venter fremdeles på en godkjennelse, før vi kan gå over i neste fase med å skaffe nødvendig finansiering. Det kan nok kanskje bli en enklere sak enn byggesaksprosessen, sier Selvaag.

PS: I Tjuvholmen Allé 25 i Oslo er det nå en utstilling om prosessen bak det spesielle bygget.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094