23948sdkhjf

Vil flytte CC Vest

Dagene kan være talte for et av Norges eldste kjøpesenter.

I hvert fall dersom eieren Mustad Eiendom, som i alt eier 330.000 kvadratmeter av tomtene i Lilleakerbyen, får det som de vil.

Visjonene er store for området ved Lysaker stasjon, som er landets tredje største kollektivknutepunkt, skriver Estate Nyheter.

– Tar for mye plass

– CC Vest fungerer godt som et kjøpesenter, men ikke for byutviklingen. De beste boligtomtene er ved CC Vest, som har lav tomteutnyttelse med bare to etasjer. CC Vest-tomten er på 50.000 kvadratmeter. Vi kan tredoble bebyggelsen der og konvertere til bolig. Vi vil klippe av CC Vest og bygge ny bystruktur, og så flytte senteret bortover. Parkeringen bør legges under bakken, sier Olav Line, adm. direktør i Mustad Eiendom, til Estate.

Vil bygge hyggelig forstadsby

De øvrige eiendommene til Mustad i området er stort sett villaer, som skal bli del av byutviklingen. Serveringssteder, hoteller, flerbrukshall og utendørs konsertarena er noe av det Olav Line ser for seg i den nye Lilleakerbyen.

I tillegg til nye boliger på tomten til dagens CC Vest, som var landets største kjøpesenter da det åpnet i 1989. Målt i omsetning er det per i dag Norges åttende største.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063